Rakyat

Anak Saudara Kehilangan Bapa, Pakcik Bantu Beri Wang Tabung Hasil Meniaga

30
SHARES

Menabung merupakan satu amalan yang perlu diterapkan dalam diri sejak kecil lagi. Hal ini supaya dapat memudahkan jika kita diduga dengan ujian yang tidak disangka-sangka. Selain itu, hasil tabungan juga boleh digunakan untuk menolong ahli keluarga terdekat ketika dalam keadaan kecemasan.

Hal ini sama seperti perkongsian di Twitter seorang lelaki bernama Sir Edwin dimana dia memberikan wang tabungan kepada anak saudaranya.

Baca juga: Suami Hadiahkan Isteri Jambangan Wang Kertas Bernilai RM50,000, 17 Jam Nak Siapkan!

WANG HASIL TABUNGAN MENJUAL MAKANAN

Menerusi perkongsian yang mendapat lebih dua puluh ribu tanda like itu, Edwin menjelaskan dia mendapat panggilan telefon daripada anak saudaranya yang memberitahu ayahnya meninggal dunia. Justeru itu, dia mahu meminjam wang untuk pengebumian dan hal-hal berkaitan.

Tambahnya lagi, wang itu merupakan hasil tabungan dia dan isteri menjual makanan secara online dan dijadikan wang tabungan untuk membiayai persekolahan anaknya dikenali sebagai Bintang.

“Bagaimana aku takut miskin, sedang aku adalah jamba dari yang Maha Kaya Raya,” tulisnya.

Posting Edwin itu menerima komen positif daripada netizen yang mendoakan moga mereka sentiasa panjang umur selain turut menerima sumbangan untuk Bintang.

Sumber: Sir Edwin

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×