Famili

5 Sebab Bercuti Dengan Keluarga Lebih Seronok. Point Terakhir Tu Betul Sangat!

Cuti sekolah baru sahaja habis. Anda mesti tak lepaskan peluang untuk bawa anak-anak berjalan. Tak kisahlah bercuti di dalam atau luar negara. Daripada duduk rumah dan tak buat apa, lagi elok keluar berjalan bukan?

Bercuti dengan keluarga memang seronok. Lebih-lebih lagi kalau keluarga jenis satu kepala. Suasananya berbeza berbanding bercuti dengan kawan-kawan. Sebenarnya ramai lebih suka pergi bercuti dengan keluarga. Kenapa ya?

Bukan selalu dapat jumpa

Kredit: Instagram @atiqahfazleen

Tempat kerja jauh dengan keluarga? Pasti anda akan cuba cari masa sesuai untuk bercuti dengan mereka. Bukan selalu dapat jumpa. Kalau pergi bercuti, boleh eratkan hubungan dengan mereka!

Pinjam barang suka hati sahaja

Adik, akak nak pinjam sikat rambut.‘ Haa, suka hati sahaja! Nak pinjam apa pun tak kisah. Yalah, keluarga sendiri, bukan orang lain. Biasanya adik-beradik perempuan yang berperangai macam ni.

Tak malu nak minta tolong tangkapkan gambar

Kredit: Instagram @atiqahfazleen

Kalau dengan kawan, mungkin malu sikit nak minta tolong. Tapi kalau bercuti dengan keluarga, tak ada masalah. Silap-silap, mereka lagi pandai tangkap gambar daripada anda sendiri.

Boleh buat bising dalam kereta

Paling best, kalau bercuti dengan keluarga, boleh buat bising dalam kereta. Nak menyanyi, berjoget, suka hatilah! Pada yang memandu, jangan lupa fokus pada pemanduan ya!

Lagi seronok bercuti dengan keluarga kalau ada Otonavi Smart 4G Plug and Play dalam kereta

Nak lebih seronok bercuti dengan keluarga? Meh pasang Otonavi Smart 4G Plug and Play pada kereta anda. Dah tak perlu risau kalau sesat semasa bercuti dengan mereka. Dengan benda ni, anda boleh gunakan aplikasi Waze atau Google Maps dengan mudah.

Dalam kereta, lagi seronok kalau pasang lagu yang anda sekeluarga boleh nyanyi bersama. Dengan Otonavi Smart 4G Plug and Play, anda boleh dengar lagu puas-puas. Nak buka Youtube pun boleh. Memang roadtrip anda sekeluarga akan enjoy habis.

Sekali-sekala nak juga tengok movie dalam kereta dengan keluarga sewaktu bercuti. Otonavi Smart 4G Plug and Play boleh connect ke external hard disk sehingga 1TB. Jadi, anda boleh save pada external hard disk dan tonton movie yang ada. Sangat cool!

Otonavi Smart 4G Plug and Play boleh dipasang pada pelbagai jenama kereta seperti Toyota, Honda, Mazda, dan lain-lain. Mereka ada banyak jenis model tau. Kereta anda pun nampak lebih moden dengan device ini.

Admin jamin Otonavi ni jenama yang boleh dipercayai. Bukan apa, jenama ni dah lebih 8 tahun berada di pasaran. Ramai yang dah menggunakannya dan beri maklum balas positif. Fuh!

Paling penting, waranti kereta anda takkan hilang walaupun pasang Otonavi Smart 4G Plug and Play. Best! Lagi satu, servis pemasangan device ini dilakukan oleh mereka yang profesional. Bukan biasa-biasa Otonavi ni.

Harganya macam mana? Tengok ni..

Pasti anda sudah terkesima dengan kecanggihan Otonavi Smart 4G Plug and Play bukan? Untuk pengetahuan anda, harga untuk Otonavi Smart 4G Plug and Play adalah RM1999. Harga sangat berbaloi dengan LCD yang lebih jelas dan resolusi lebih tinggi. Sangat hebat!

Kalau anda nak jenis yang basic dengan penggunaan yang ringkas, boleh ambil Otonavi Smart Lite Plug and Play. Untuk device ni, harganya RM1399 sahaja. Lebih murah. Anda boleh tengok perbezaan dari segi spesifikasi kat bawah ni okay?

Pada pendapat admin, lagi bagus ambil yang Otonavi Smart 4G Plug and Play tu. Harga lagi berbaloi dengan spesifikasi yang lengkap. Lebih-lebih lagi device ini dilengkapi dengan IPS LCD yang ketajaman grafiknya lebih kurang sama dengan Iphone 6. Lagi mantap!

Macam mana? Dah terpukaulah tu. Pasti percutian anda bersama keluarga akan lebih seronok kalau pasang device Otonavi pada kereta anda. Tapi boleh pasang di mana ya? Sini admin bagi lokasi-lokasi untuk anda.

Kawasan Selatan

One Auto Max
2 & 4, Jalan Kesidang 3/11, Lorong 1 Off, Jalan Tun Perak, 75300 Melaka.
Ah Wei 012-6810099

Kawasan KL, Selangor

Fancy Audio & Auto Accessories
7, (Ground Floor), Jalan Tengku Ampuan Zabedah F9/F, Seksyen 9, Shah Alam, 40150 Selangor
Tan 012-327 7733
Kok 017-482 5550

Soon Huat Motor Accessories
28, Leboh Tapah, Kawasan 18, 41400 Klang, Selangor
Lucas 016-380 9169
Darren 016-688 1880

Mech Drive Auto Enterprise
16, Jalan Serkut, Cheras, 56100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Anthony 012-287 8343

Elegance Audio Sdn Bhd
1, Jalan SS5B/4, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya. Selangor
Oliver Lim (pengarah) 0193171338

Super Star Automart Sdn Bhd
Lot 1714, Sungai Long, Batu 11, Cheras, 43000 Kajang, Selangor
Hong 01128081970

N A G Car Audio & Aircond
1, Jalan Kukuh 25/42, Taman Sri Muda, Shah Alam, 40000 Selangor
Bosco 0176212567

Kawasan Utara

Class Tech Auto Accessories
131A – 131B, Jalan Hutton, 10050 George Town, Pulau Pinang
Lady Boss 012-428 0797

Alex Car Audio Specialist
6767, Jalan Kampong Gajah, Kampung Gajah, 12200 Butterworth, Pulau Pinang
Alex 012-552 5566

Itulah antara lokasi yang ada kalau nak pasang device  Otonavi tu. Kalau anda nak tahu lokasi atau peniaga yang lain, boleh hubungi pihak Otonavi seperti tertera di bawah.

Ototech Sdn.Bhd

NO.19A & 19B, Jalan KS 3A,
Taman Kinrara, Seksyen 3,
47180 Puchong, Selangor
Tel: 03-80753625

Untuk info lebih lanjut, anda boleh like dan follow Facebook Otonavi Car Entertainment di bawah. Kalau dah pasang tu, jangan lupa rekomen kat keluarga dan rakan-rakan anda okay? Jom pergi bercuti dengan keluarga bersama Otonavi Smart 4G Plug and Play. Yay!

Yang Popular

To Top