Dapur

5 Resipi Juadah Yang Pastinya Dapat Memikat Hati Suami

43
SHARES

“Hari ni suami aku cuti, kebetulan anniversary perkahwinan pulak…nak masak apa yang special ya?”

Meraikan perkahwinan dan hubungan bersama pasangan adalah perkara yang digalakkan. Ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara pasangan supaya menjadi makin kuat. Kata orang ‘the way to a man’s heart is through his stomach’. Jadi, salah satu cara untuk pikat hati pasangan adalah melalui masakan!

1. PECAL LELE

Ini adalah antara menu yang selalunya dimakan di restoran luar sahaja. Apa kata anda cuba pula masak pecal lele ini di rumah dan sajikan kepada suami. Kalau tiada masa pada minggu bekerja, boleh juga masak menu ini pada hujung minggu.

Resipi pecal lele : http://myresipi.com/recipes/pecal-lele

2. AYAM PANGGANG LEMON

Kalau nak pikat hati suami dengan cara yang lebih eksklusif, apa kata raikan makan malam ulangtahun perkahwinan atau momen bersama keluarga dengan masak ayam panggang lemon. Boleh dimakan bersama nasi, anda juga boleh jadikan sup cendawan sebagai hidangan tambahan.

Resipi ayam panggang lemon : http://myresipi.com/recipes/ayam-panggang-lemon

3. NASI BUKHARI AYAM

Memang agak mahal juga makanan berkonsepkan Arab bila dijual di kedai. Setiap kali tekak rasa nak makan makanan Arab sahaja, kena keluar makan di luar. Jadi, apa kata anda buat sahaja di rumah? Pasti bukan sahaja suami, anak-anak pun suka dengan sajian yang dihidangkan.

Resipi nasi bukhari ayam : http://myresipi.com/recipes/nasi-bukhari-ayam

4. STEW KAMBING

Stew merupakan antara juadah sihat dan tidak jemu dimakan. Boleh digandingkan bersama nasi atau roti, bukan sahaja dapat memikat hati suami malah hati anak-anak juga. Juadah ini boleh dikatakan agak mahal harganya jika mahu dibeli di luar, jadi jomlah masak di rumah saja.

Resipi stew kambing : http://myresipi.com/recipes/stew-kambing

5. ASAM PEDAS TETEL

Sebut sahaja asam pedas mesti teringat keaslian masakan asam pedas di Melaka kan? Salah satu cara untuk pikat hati suami adalah dengan masak menu popular ini di rumah. Asam pedas daging tetel juga pastinya bakal menjadi kegemaran suami tau!

Resipi asam pedas tetel :http://myresipi.com/recipes/asam-pedas-tetel

Sumber : MyResipi.com

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×