Dapur

Ibu Ini Kongsi Idea Bekal Bento Selama 31 Hari Untuk Anak, Macam Dekat ‘Oversea’!

4.4K
SHARES
idea bekal anak

Menyediakan bekal makanan ke sekolah untuk anak-anak adalah amat digalakkan. Hal ini supaya anak-anak akan mendapat makanan yang cukup khasiat dan paling utama adalah makanan yang disediakan dengan bersih. Namun, bukan semua ibu mempunyai masa yang banyak untuk menyediakan makanan atau bekal kepada anak setiap hari. Maklumlah, banyak lagi komitmen lain yang perlu dilakukan dan hanya memberi duit belanja sahaja kepada anak-anak.

Berbeza pula dengan wanita dan ibu ini dimana beliau berkongsikan idea bekal makanan anak-anak menggunakan konsep Bento yang diinspirasikan dari bekal makanan orang Jepun. Salah satu sebab untuk beliau menyediakan bekal makanan sebegini adalah untuk melatih sikap disiplin dalam diri sendiri. Kalau anda tengok menu Bento yang dikongsikan ini memang boleh buat sesiapa sahaja terliur!

‘BEKAL JOURNEY’ SELAMA 31 HARI UNTUK ANAK-ANAK

Penting juga untuk para ibu atau bapa yang akan menyediakan makanan untuk anak bahawa dengan melakukan sedikit dekorasi terhadap makanan, anak-anak yang tak suka makan pun ada selera untuk makan. Warna dalam makanan yang disediakan pun amatlah penting.

DAY 1

DAY 2

DAY 3

DAY 4

DAY 5

DAY 6

DAY 7

DAY 8

DAY 9

DAY 10

DAY 11

DAY 12

DAY 13

DAY 14

DAY 15

DAY 16

DAY 17

DAY 18

DAY 19

DAY 20

DAY 21

DAY 22

DAY 23

DAY 24

DAY 25

DAY 26

DAY 27

DAY 28

DAY 29

DAY 30

DAY 31

*Menarik bukan semua idea bento yang disediakan?

Sumber : Izyanizulkifli

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×