Cantik

3 Perkara Ini Bantu Anda Tampil Bergaya Sekacak Dan Semanis Pelakon Korea..

12K
reads

Walaupun usia kita semakin menginjak setiap hari namun, itu bukan alasan untuk mengabaikan penjagaan diri. Sebenarnya anda hanya perlukan 3 perkara ini untuk tampil bergaya dan menawan sekaligus, mengikat perhatian orang yang tersayang hanya untuk anda. Apa yang anda perlukan? Jom kita sama-sama selongkar tips awesome ini.

Maka anda akan tampil menawan dan kelihatan clean. Macam mana nak tahu gaya yang bersesuaian dengan anda? Apa tipsnya? Scroll jom!

PILIH BAJU YANG BETUL! JANGAN SYOK SENDIRI…

Kredit: Jawapos.com

Ha! Mudah je… Bila kita shopping, nak beli baju jangan syok sendiri.Mintak la pandangan rakan yang teman kita shopping tu. Tak pun mintak pandangan dari isteri atau suami masing-masing. Itulah kunci kepada gaya yang tepat. Bukan apa cara kita berpakaian dinilai oleh orang sekeliling. Jadi take note ye! Pakaian ialah point pertama.

RAMBUT ANDA TU JANGAN BIAR KEMBANG SETAMAN! BERTUDUNG? PILIH GAYA YANG RINGKAS..

Bagi yang ada masalah keguguran rambut tu, make sure anda gayakan rambut anda dengan cara yang betul. Tak pun admin cadangkan botakkan je kepala baru la nampak hot macam Vin Diesel Pelakon Fast & Furious tu!

Point kedua yang penting untuk tampil meletup ialah rambut yang rapi dan menarik.  Bagi wanita yang bertudung pula, pilih la tudung yang mudah untuk digayakan serta kemas. Tak perlulah lilit tudung anda dengan gaya tiupan angin bagai sebab nanti ianya akan menyukarkan pergerakan anda, nak kena jaga tudung pulak. Susah-susah….

Bagi kaum lelaki jangan lupa pakai gel atau minyak rambut.. Pomade pun boleh! Tak la rambut tu nampak kering dan bercabang sana sini tu belum kira masalah kelemumur lagi… Aish! rimas-rimas! Wanita yang free hair, make sure cuci rambut sekurang-kurangnya 2 hari sekali. Tak cuci, berbau rambut tu… Satu opis boleh bau nanti! Eeeeee… Orang nak dekat pun tak nak.

JANGAN LUPA KACA MATA… BARU LA LENGKAP GAYA ANDA!

Memang nampak smart bila mengenakan kaca mata jadi tak dapat dinafikan mengapa ia menjadi kegilaan golongan belia pada hari ini.

Ha! Inilah yang paling penting, pelengkap kepada gaya anda. Ye la! Pakaian sudah, Rambut pun sudah jadi jangan lupa kaca mata anda. Tanpa kaca mata tak lengkap la gaya anda. Mestilah nak tampil ranggi, kasual tapi cute pada masa yang sama kan? So kaca mata ialah salah satu elemen yang memainkan peranan penting.

Memandu di tengah panas dengan silau lagi, semestinya kaca mata hitam akan membantu penglihatan anda. Kalau kena dengan pilihan bingkai, fuhhh! makin bertambah smart la gaya anda semasa memandu. Tambahan pulak sekarang glass kaca mata dah ada pelbagai pilihan warna. Nak warna biru, coklat, ungu.. Semua ada! Boleh pilih ikut keselesaan anda tau.

TAKUT BARANG TIRUAN! FOCUS POINT BANTU ANDA!

Lebih awesome lagi sekarang dah ada pelbagai design ekslusif dan cantik-cantik untuk rekaan bingkai. Memang bergaya sakan la anda. Nak lagi umphhh dan bergaya make sure buat pilihan dan bentuk bingkai yang sesuai dengan bentuk wajah anda.

Mana nak dapatkan pilihan yang bersesuaian? Focus Point la jawapannya. Bayangkan pelbagai jenama ditawarkan kepada anda seperti Ray Ban, Whoosh, Guess, Boss dan pelbagai lagi. Selaku peneraju outlet kaca mata negara, Focus Point berikan anda  kaca mata original dari seluruh pelusuk dunia!

Bukan sebarangan original, sebaliknya authentic city iaitu keluaran asal terus daripada bandar atau negara jenama tersebut dilahirkan. Wah! Hebatkan…

Kalau anda semua nak tahu, Whoosh Eyewear adalah jenama ekslusif Focus Point… Ianya ditawarkan melalui lebih 20 outlet yang dipercayai di Malaysia termasuklah Di Focus Point. Lebih mengujakan kini, anda juga boleh mendapatkan  Whoosh  Eyewear  secara online dengan mengunjungi laman web Focus Point sekarang.

BELI ONLINE JE SEKARANG! MUDAH SUNGGUH..

Kini anda dah tak perlu lagi nak susah pergi ke outlet Focus Point sebab mereka dah ada online store. Bayangkan harga yang ditawarkan lebih murah daripada yang di kedai. Lepas tu penghantaran percuma bagi mereka yang berbelanja RM 300 dan ke atas.

Tambah best bila anda dah beli kaca mata tu lepas tu rasa tak sesuai pulak anda boleh return balik produk tu secara percuma dalam masa 14 hari dan ada warranty selama setahun. Wow! Inilah yang kita nak betul tak?

Tak perlu lagi nak drive jauh-jauh sebab nak buat kaca mata… Nak cari prescription glass dengan power tertentu pun boleh sebab Focus Point online store memang ada tawarkan prescription glass untuk anda. Contact lens pun ada… Pelbagai jenis dan pilihan dengan kualiti yang terbaik.

JOM PILIH KACA MATA IDAMAN ANDA!

No!No!No! Jangan risau walaupun online store tapi ianya memiliki perkhidmatan setaraf kedai tau. Bahkan lebih mudah sebab anda boleh tengok setiap satu bingkai dan glass yang ditawarkan. Jadi ambil masa anda ya! Semua produk di Focus Point Online Store adalah best seller dan anda boleh dapatkan jenama ekslusif mereka iaitu Maddox yang hanya boleh dibeli melalui Online Store sahaja.

Jadi apa lagi yang anda tunggu jom cepat-cepat grab kaca mata yang bersesuaian dengan anda. Nak lebih diskaun? Ha! Tak lama lagi ada 11.11 sale… Harga runtuh! Tapi hanya sah melalui pembelian online sahaja ye.Kata nak tampil kacak dan bergaya macam pelakon korea.. So, inilah masanya hanya klik sini dan anda sudah boleh membeli! Baru la makin handsome, cantik, meletup tapi cute!

 

Yang Popular

To Top