DIY & Kraf

10 Kedai Baju Tunang, Nikah Di Shopee, Cantik & Harga Berpatutan!

45
SHARES

Bagi pasangan yang bakal bertunang atau melangsungkan pernikahan, tetapi sibuk dengan kerja-kerja di pejabat dan tidak mempunyai masa untuk survey di butik apa kata cuba cuci mata di Shopee!

Terdapat 10 kedai menjual pelbagai jenis design baju lawa-lawa yang sesuai untuk merealisasikan hari bahagia anda bersama pasangan tercinta. Jom tengok!

Baca juga: Top 10 Kedai Barang Pengantin Di Shopee, Cantik-Cantik!

Baca juga: Idea Hantaran Tema Rustic Untuk Bakal Pengantin, Murah-Murah Je!

10 KEDAI BAJU TUNANG ATAU NIKAH DI SHOPEE, LAWA-LAWA

Selalu tengok gambar model sahaja kan? Kalini kita tengok feedback dari shopee customer pulak. Yelah nak kahwin ni sekali seumur hidup. Kena beli baju yang betul-betul sama dengan gambar.

1. BAJU NIKAH PEREMPUAN SULAM UKIR DUTCHESSS

10 kedai baju tunang

Dapatkan di: https://shp.ee/4vukb9z

Perhatikan lace berbentuk v pada hujung baju tu. Ditambah batu manik yang disusun rapi keliling lace. Yang bestnya baju dihiasi butang palsu dibahagian tengah, tak adalah nampak kosong di sebelah atas.

2. SET COUPLE BAJU NIKAH DUTCHESS

Dapatkan di: https://shp.ee/adtwcqr

Baju pengantin ni agak singkat sedikit berbanding gambr di kedai 1, tapi corak pada baju lebih kurang sama.

3. SET NIKAH/TUNANG KURUNG MODEN SURAIYA LACE KAIN NET + BAJU MELAYU

Dapatkan di: https://shp.ee/t8fwihr

Lace kemas dengan butiran manik putih, warna Off White Full set

4. 2021 CUSTOM NEW NIKAH ATTIRE

Dapatkan di: https://shp.ee/akwnj4h

Simple je, tak ada pun dihiasi manik, cuma kain satin yang memberi impak baju pengantin ini nampak kerlas. Ini custom size ok, boleh je chat seller untuk dapatkan ikut badan kita.

5. ANALIA KURUNG PAHANG RIAU LACE NIKAH TUNANG

Dapatkan di: https://shp.ee/seexnc5

Baju pengantin Kurung Pahang. Jahitan dan lace nampak kemas. Kain crepe lembut jenis memberi. Yang penting kain selesa

6. SYURA LACE MERMAID KURUNG SET NIKAH BRIDESMAID TUNANG RAYA

Dapatkan di: https://shp.ee/mbuxxvm

Percaya tak satu set kurung ni cuma RM46. Boleh sangat buat untuk majlis tunang. Simple!

7. HIJABISTAHUB NASTASYA KURUNG

Dapatkan di: https://shp.ee/bp399xm

Lace simple dan tak nampak langsung serabut kat mata. Kain pada baju pon menampilkan seakan corak timbul yang berulang. Dilengkapi dengan kain yang mempunyai corak yang sama dengan baju.

8. HIJABISTAHUB CATERINA KURUNG

Dapatkan di: https://shp.ee/cbbdte5

Di antara semua baju pengantin, ini yang paling saya suka tengok. Lace simple berbentuk V terbalik dijahit kemas dibahagian bawah baju. Lace yang sama juga di gunakan di pada bahagian tangan baju. Omg soo cantik!

9. HIJABISTAHUB X WAWA ZAINAL SOFFYA KURUNG

Dapatkan di: https://shp.ee/x9mfyt5

Baju pengantin bersulam corak bunga ni pon satu dari kegemaran saya. Baju mengembang ke bawah, tidak ketat di bahagian pinggang, memudahkan pengantin untuk duduk bangun.

10. SET NIKAH/TUNANG KURUNG MODEN SONGKET WALINONG SARI+BAJU MELAYU JEBAT EKSKLUSIF

Dapatkan di: https://shp.ee/qkj8nnd

Songket Walinong Sari, secantik nama baju ni. Ni warna cream. Corak pula design printed. Kain jenis sejuk tak panas pon. Kain nya pon tak kosong. Ade corak printed jugak. Tapi suka design ni sebab simple and klasik

Wah cantik-cantiknya semua. Rambang mata ni nak pilih!

Sumber: Faecbook Nurul Adawiah

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×