Rakyat

Viral Rawat Kanser Paru-Paru Guna Lampu ‘Light Saber’, Netizen Tanya Berkesan Ke?

9
SHARES

Oleh kerana ingin menyembuhkan sakit, sudah pasti ramai dalam kalangan kita yang akan menggunakan apa jua cara dan tidak mengira kos. Begitu juga dengan rawatan alternatif yang dikongsi seorang pengguna TikTok, bagi merawat pesakit kanser paru-paru mencetuskan 1001 persoalan dan rata-rata warganet sangsi akan keberkesanannya.

Baca juga: Ini Apa Anda Perlu Tahu Tentang Kanser Ovari, Kanser Ke-4 Paling Tinggi Dalam Kalangan Wanita

RAWAT SAKIT PARU-PARU GUNA ‘ALAT KHAS’

Menerusi video pendek dikongsi individu berkenaan, memaparkan dia melakukan pemeriksaan menggunakan sebuah alat khas yang mengeluarkan lampu berwarna biru kepada seorang lelaki warga emas yang dipercayai menghidap kanser paru-paru.

Ketika rawatan tersebut dilakukan, alat khas berkenaan dipusing berkali-kali pada bahagian dada pesakit tersebut. Ajaibnya, selepas tiga kali rawatan warga emas berkenaan yang sebelum ini terlantar di atas katil berjaya bangun dan duduk pada kerusi seperti biasa.

‘PAKAI LAMPU TOMYAM BOLEH TAK BANG?”

Bagaimanapun, ketika artikel ini ditulis tidak dapat dipastikan akan keberkesanaan rawatan alternatif tersebut dan kejadian berkenaan berlaku di mana.

Video dikongsi berjaya meraih hampir 200k tontonan dan pelbagai respon daripada warganet yang seolah-olah tidak percaya akan rawatan yang ditawarkan.

Sumber: Tiktok @masterhadzrin

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×