Asuh

Ini Senarai Video Lagu Bermanfaat & Selamat Ditonton Anak, Barulah Tak Bosan!

2
SHARES

Zaman serba moden ini anak-anak sering didedahkan dengan gajet lebih-lebih lagi jika di rumah kerana mahu memudahkan pergerakan si ibu. Walaubagaimanapun, tidak semua platform sesuai untuk umur mereka kerana terdapat juga unsur seksual di dalamnya.

Jadi, ibu bapa dinasihati untuk memberi video lagu melibatkan aksi dan pergerakan sambil bantu tambah kosa kata anak. Nak tahu video apa yang sesuai? Ikuti perkongsiannya di bawah.

Baca juga: Bahaya Dedahkan Anak Dengan ‘Games Roblox’, Rupanya Banyak Selit Unsur Seksual!

SENARAI VIDEO LAGU BERMANFAAT & SELAMAT DITONTON UNTUK ANAK

Bila bagi anak tonton YouTube dalam jangka masa yang lama, boleh jadi anak akan pasif kerana bila menonton hanya deria visual saja yang utama dirangsang. Tak salah nak bagi tonton, cuma perlu ada had dan peraturan agar tak berlebihan.

Hari ni saya nak share salah satu Channel menarik yang menghimpunkan banyak lagu-lagu melibatkan pergerakan yang menarik seterusnya boleh meningkatkan kosa kata anak-anak. Nama Channel tersebut musicwithnancy.

Saya ada sertakan link dekat gambar dibawah. Ni saya pun excited nak share sebab suka sangat dengar suara Nancy Kopman ni. Semoga bermanfaat.

1. ANIMAL FARM

Tonton di sini: https://youtu.be/7PrPVDklWF0

2. TRANSPORTATION

Tonton di sini: https://youtu.be/pv6N7_kPJ2Y

3. APPLE TREE

Tonton di sini: https://youtu.be/xv9bWvq2moo

4. WHAT’S THE WEATHER

Tonton di sini: https://youtu.be/WH6BiAmf01E

5. CIRCLE TIME SONG

Tonton di sini: https://youtu.be/tt24uA3UG5M

6. 5 FINGERS

Tonton di sini: https://youtu.be/tT9IRoum2JQ

Apa-apa pun kalau nak bagi anak terdedah pada skrin telefon, tab atau sebagainya pastikan kita tetapkan waktu dan had ya. Barulah tidak menganggu tumbesaran mereka.

Sumber: Facebook Hanis Athirah Rusli

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×