0-6 Bulan

[Video] Si Ayah Tunjuk 4 Cara Mudah Nak Bedung Anak.. Comelnya!

42
SHARES

Selalu kalau nak balut atau bedung anak ni para ibu saja kan yang buat? Jarang lah kalau si ayah nak tolong bedungkan anak, betul tak? Tetapi, lain pula bagi seorang ayah ini dimana beliau pula yang menunjukkan cara yang betul dan mudah untuk bedungkan atau ‘swaddle’ anak! Wah, si ayah ni mesti hebat sebab nak bedungkan anak bukan perkara yang mudah tau, tambah pula bayi yang baru lahir. Nak tahu macam mana caranya, jom kita tengok!

Sumber: Rumble 

1. Langkah pertama

http://mb.ntd.tv/

Baringkan anak di atas katil yang sudah dilapikkan dengan kain bedung. Pastikan salah satu bucu kain sudah dilipat dan kelihatan seperti tiga segi.

2. Langkah kedua

http://mb.ntd.tv/

Kemudian, si ayah meluruskan sebelah tangan anak dan kemudiannya membalut sebelah badan anak dahulu.

3. Langkah ketiga

http://mb.ntd.tv/

Lakukan untuk bahagian badan sebelah lagi supaya tangan anak memang sudah dibalut dengan rapi oleh kain bedung. Lakukan dengan berhati-hati.

4. Dan siap! Senang saja

http://mb.ntd.tv/

Untuk pengetahuan anda, setiap anak akan mempunyai rekasi yang berbeza ketika dibalut dengan kain bedung ini. Ada yang menangis dan ada juga yang duduk diam. Oleh itu, pastikan anda berhati-hati dan kalau baru pertama kali nak cuba ‘swaddle’ anak ni, lakukan dengan perlahan-lahan ya!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×