Inspirasi

PU Amin Kongsi Pengalaman & Tips Berada Di Kota Mekah

Mendapat peluang untuk menjejakkan kaki ke Kota Mekah adalah perkara yang paling diidami oleh semua umat Islam. Apa yang menariknya, salah seorang pendakwah bebas terkenal iaitu PU Amin yang kini berada di sana turut berkongsi pengalaman dan sedikit tips untuk orang ramai yang bakal menjejakkan kaki ke sana. Bukan itu sahaja, ramai orang juga berasa seronok dan terasa seperti berada di Mekah apabila melihat perkongsian beliau.

SERONOK TENGOK PU AMIN BERADA DI KOTA MEKAH

Bahagianya tengok story ig Pu Amin, cara dia cerita tentang tanah suci buat hati lagi tak sabar-sabar nak kesana. Pu Amin siap tunjuk detail kawasan mana nak solat, macam mana cara kalau nak solat dekat dengan imam, port mana yang patut rebut peluang untuk solat dan berdoa. Allahu rasa macam dah ada kat sana je.. Kaabah melambai-lambai dekat sangat-sangat dah.. 3 tahun dah nak pergi tapi sentiasa ada halangan yang tak dapat nak elak.. doakan semoga kami dapat jejakkan kaki kesana tahun ni insyaAllah. Permudahkanlah segalanya Ya Allah..

KETIKA BERADA DI RAUDHAH

BERKONGSI KISAH RASULLULAH SAW UNTUK PANDUAN ORANG RAMAI

MENCARI ILMU DI BUMI MEKAH

Sumber : Amylia Farhana Saiful Bahri, PU Amin

Most Popular

To Top