Percutian

Uniknya! Ini 16 Tempat Percutian Paling ‘Rare’ Di Malaysia Untuk Anda Cuba

1.1K
SHARES

Cuti-cuti ni mesti ramai yang nak cari port menarik untuk luangkan masa bersama keluarga dan kawan-kawan.

Selain tu, ada juga yang manfaatkan masa untuk bersendirian, relaks dan tenangkan fikiran.

Kalau anda jenis yang cintakan alam semulajadi, suka explore dan cabar diri di tempat baru, apa kata masukkan 16 tempat penginapan menarik ini untuk pengalaman yang lebih istimewa.

Memang rare!

16 Tempat Percutian Unik Di Malaysia

Semua tempat percutian menarik ini adalah seperti yang disyorkan oleh Kementerian Pelancongan, Seni Dan Kebudayaan (MOTAC) menerusi salah satu bebenang di Twitter.

 

Jom kita tengok senarainya.

 

1. Time Capsule Retreat, Pahang

 

Facebook: Time Capsule Retreat

Lokasi: Sungai Lembing, 26090, Pahang Tua, Pahang.

No. Tel: 013-963 8888

 

2. Tubotel, Langkawi

Facebook: Tubotel Langkawi

Lokasi: Chenang, Langkawi

No. Tel: 014-240 7022

 

3. Eagle Ranch Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan

Facebook: Eagle Ranch Resort

Lokasi: Port Dickson, Negeri Sembilan

No. Tel: 06-661 0495

 

4. Seaventures Dive Rig, Sabah

Facebook: Seaventures Dive Rig

Lokasi: Semporna, Sabah

No. Tel: 088-261 669

 

5. Canopy Tribes, Johor

Facebook: Canopy Tribes

Lokasi: Kota Tinggi, Johor

No. Tel: 019-733 9866

 

6. Chengal Hill Retreat, Pahang

Facebook: Chengal Hill Retreat

Lokasi: Kampung Janda Baik, Pahang Tua, Pahang

No. Tel: 017-201 5118

 

7. Caravan Serai Exclusive Private Villas, Pahang

Facebook: Caravan Serai Exclusive Private Villas

Lokasi: Janda Baik, Bentong, Pahang

No. Tel: 03-7972 3655

 

8. Cabana Retreat, Sabah

Facebook: Cabana Retreat

Lokasi: Kota Belud, Sabah

No. Tel: 013-885 0903

 

9. Adeline Villa & Resthouse, Perak

Facebook: Adeline Villa & Resthouse

Lokasi: Gopeng, Perak

No. Tel: 05-359 2833

 

10. Glamz At Genting, Pahang

Facebook: Glamz At Genting

Lokasi: Genting Highlands, Pahang

No. Tel: 012-664 5269

 

11. Casabrina Vacation Villas, Pahang

Facebook: Casabrina Vacation Villas

Lokasi: Raub, Pahang

No. Tel: 016 980 3222

 

12. Sailor’s Rest, Janda Baik, Pahang

Facebook: Sailor’s Rest @ Janda Baik

Lokasi: Janda Baik, Bentong, Pahang

Telefon : 012-360 9227 / 03-4292 7036

 

13. Tadom Hill Resorts, Selangor

Facebook: Tadom Hill Resorts

Lokasi: Banting, Selangor

No. Tel: 012- 522 5908

 

14. Philea Resort, Melaka

Facebook: Philea Resort & Spa, Melaka

Lokasi: Ayer Keroh, Melaka

No. Tel: 06-289 3399

 

15. Malihom Retreat, Pulau Pinang

Facebook: Malihom Retreat

Lokasi: Balik Pulau, Pulau Pinang

No. Tel: 04-261 0190

 

16. Classic Malay House, KL

Facebook: Classic Malay House KL

Lokasi: Jalan Datok Keramat, KL

No. Tel: 012-2530132

 

Sesekali Seronok Juga Kalau Buat Kelainan Kan?

Wah, menarik juga tempat percutian macam ni kam?

Selalunya kita bermalam di hotel je. Bagi yang sukakan keunikan dan alam keindahan semulajadi, sangatlah sesuai cuba bermalam di sini.

Mesti berbeza dan lain daripada lain. Barulah rasa lebih dekat dengan nature!

So, bolehlah rancang percutian sekarang untuk booking tempat ni awal-awal.

Jom bercuti!

 

Most Popular

To Top