Dapur

Resipi Sekejap Dah Sedap Untuk Buka Puasa Dan Sahur, 15 Minit Dah Siap!

Bulan Ramadan kembali lagi! Gembira betul kalau dapat sambut dengan keluarga tersayang. Perkara yang paling best adalah kenikmatan sahur dan berbuka puasa. Seronok sangat!

Anda pasti pening memikirkan juadah yang sihat dan sedap untuk sahur dan berbuka puasa kan? Semua orang pun macam tu. Tapi macam mana nak memasak dengan cepat dan lazat dalam bulan puasa ni? 😋 Meh kami bagitahu…

Resipi buka puasa dan sahur, boleh cuba nanti

Haa.. Kat sini, kami kongsikan dua resipi mudah tapi lazat iaitu Nasi Goreng Nanas dan Mi Goreng Bijan untuk buka puasa serta sahur yang anda boleh cuba nanti! Menarik! Tapi macam mana membuatnya?

Jangan risau.. Nah, kami ada video untuk anda tengok cara menyiapkannya. Demo khas daripada pasangan selebriti, Atita Haris dan Nas T. Cute betul pasangan ni bila masak sama-sama. Hihi. 💕

Untuk Nasi Goreng Nanas, resipi ni menggunakan Kewpie Mayonnaise Japanese Style. Anda tahu tak yang Mayonis Kewpie boleh digunakan untuk ganti minyak? Pakai mayonis ni pun dah cukup membuatkan Nasi Goreng Nanas anda menjadi lazat. Nyum nyum.

Untuk Mi Goreng Bijan pula, guna Kewpie Roasted Sesame Dressing. Paling menarik tentang sos ini, anda tak perlu pakai perasa tambahan dalam masakan. Memang sedap kalau dimakan bersama keluarga pada waktu sahur atau berbuka puasa. Admin pun nak cuba nanti. Syoknya!

Tapi berapa lama masa diambil untuk menyiapkannya? Jangan terkejut! Persiapan untuk memasak dua resipi ni cuma ambil masa 15 minit sahaja. 😍 Sebab tu anda kena guna sos Kewpie ni. Mudah dan cepat disediakan!

Kewpie sekejap dah sedap!

Bagi yang suka salad tu mesti tahu pasal jenama Kewpie ni kan. Tapi tak ramai yang tahu sebenarnya sos Kewpie ni boleh digunakan dalam masakan. Fuh! Bukan biasa-biasa jenama Kewpie ni tau.

Ramai ibu-ibu yang memilih sos Kewpie ni sebagai teman setia di dapur. Sos bijan panggang berkrim ini adalah antara sos salad yang terlaris di pasaran. Pilihan yang lebih sihat dan tepat!

Pada yang sukakan mayonis, Kewpie Mayonnaise Japanese Style boleh buat anda kecur air liur dengan rasanya yang lazat dan menyelerakan! Kalau anak anda jenis memilih makanan, boleh tambah sos ni dalam masakan. Confirm mereka suka! 🤤

Satu lagi sos yang diminati ramai, adalah Kewpie Roasted Sesame Dressing. Sos ni serius sedap dimakan dengan salad. Anda akan jadi penggemar salad tiba-tiba. 🤗 Makan hari-hari masa buka puasa dan sahur, dihidang panas atau sejuk pun tak apa. Juga sesuai untuk orang yang nak mengamalkan diet seimbang.

Haa.. Lepas ni dah tak pening fikirkan apa nak masak untuk buka puasa dan sahur. Pasti anda hanya mahu sesuatu yang mudah untuk disediakan, namun lazat dan sihat kan? Bolehlah try resipi tadi tu. 😘 Weee..

Jangan lupa untuk mencuba Kewpie Japanese Style Mayonnaise dan Kewpie Roasted Sesame Dressing pada bulan puasa ni. Serius tak menghampakan. Kalau nak tahu perkembangan terkini Kewpie di Facebook, boleh klik sini okay?

Sekian, selamat berpuasa! 😎

Yang Popular

To Top