Famili

Portal MyUndi Pilihan Rakyat Malaysia! Peroleh Lebih 50 Juta ‘Pageviews’ Semasa PRU15

2
SHARES

Satu lagi sejarah tercipta buat Malaysia apabila seluruh rakyat keluar menunaikan tanggungjawab mereka dengan membuang undi pada Sabtu 19 November lalu untuk Pilihan Raya Umum (PRU) yang ke-15. Sejak dari hari pengumuman PRU sehingga keputusan pengundian, rakyat Malaysia telah memilih MyUndi untuk menjejaki segala perkembangan terkini PRU.

Portal ini secara khusus memperoleh lebih daripada 50 juta paparan halaman semasa PRU15 ini yang merupakan tempoh bersejarah bagi Malaysia.

Baca juga: Tahniah! Media Prima Terima Anugerah ‘Media Digital Terbaik’ Oleh Huawei

PORTAL MYUNDI MENYEDIAKAN PERKEMBANGAN TERKINI PRU KEPADA PENGUNDI

Portal MyUndi yang telah diperkenalkan oleh REV Media Group (“REV”) pada 2018 ketika PRU14 lalu bertindak sebagai portal sehenti yang komprehensif untuk semua berkaitan PRU15.

  • Boleh diakses sepanjang 24 jam waktu sebenar.
  • Menyediakan cerita berita.
  • Menyediakan video dan maklumat grafik.
  • Kandungan berkaitan pilihan raya yang komprehensif dan menarik.

BANTU PENGUNDI KALI PERTAMA PEROLEH MAKLUMAT

Penurunan umur mengundi kepada 18 tahun selepas pelaksanaan baharu UNDI18 tahun ini menyumbang kepada hampir 8 juta pengundi baharu. Bagi pengundi kali pertama, MyUndi memainkan peranan penting untuk menyediakan berita, maklumat dan data yang menyeluruh dan komprehensif untuk memastikan pengundi sedia maklum.

MyUndi juga menyediakan banyak artikel mengenai calon dan parti, untuk mendidik rakyat Malaysia tentang proses pilihan raya. Ini telah diterjemahkan kepada kenaikan Paparan Halaman (“PV”) dan Paparan Unik (“UV”).

PLATFORM DIGITAL REV MENCECAH 50% JUMLAH PELAWAT DARIPADA JUMLAH POPULASI INTERNET DI MALAYSIA

Pada malam pilihan raya sahaja, semua laman sesawang digital di bawah REV mempunyai jumlah pelawat kira-kira 10.4 juta mencecah kira-kira 50%* daripada Jumlah Populasi Internet di Malaysia di seluruh platform digitalnya.

Ia turut merangkumi jenama seperti New Straits Times, Berita Harian, Harian Metro, Free Malaysia Today, SAYS. Jumlah Populasi Digital Malaysia ialah 20.6 juta berdasarkan Comscore Internet Audience Data untuk Malaysia pada September 2022

Gabungan kesemua laman sesawang digital menyaksikan pertumbuhan yang luar biasa berbanding PRU14 (2018) sebelum ini, di mana jumlah pengguna ke platform telah meningkat sebanyak 85% manakala PV telah meningkat sebanyak 316%.

MYUNDI MEMPERKENALKAN CIRI BAHARU IAITU ‘SUARA KITA’

MyUndi turut memperkenalkan ciri baharu iaitu Suara Kita yang memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menyuarakan pendapat dan idea mereka berhubung kerajaan baharu yang akan dipilih sebelum mengundi.

Dengan info data ini dan pemetaan ke REV ID, penyelesaian hak milik yang dibina secara dalaman untuk menggerakkan pengumpulan first party data, REV dapat mengoptimumkan capaian dan penukaran kandungan sepanjang tempoh pilihan raya.

Gabungan First party data dengan trafik semasa PRU15 membolehkan REV memperkaya pengumpulan First party data mereka yang membolehkan mereka melaksanakan lebih banyak kempen sasaran dengan penukaran yang lebih baik pada masa hadapan.

Sebagai penerbit media digital terbesar di Malaysia, REV berjaya menyampaikan maklumat yang menyeluruh dan menarik semasa tempoh pilihan raya kepada rakyat Malaysia dan berjaya meraih 82 juta tanggapan (impressions) melalui semua iklan digital di semua laman sesawang digital REV.

MYUNDI TERSENARAI TEMPAT KE-5 DALAM TOP TRENDING SEARCHES DI MALAYSIA

Selain dari itu, MyUndi juga telah menjadi antara carian tertinggi dan tersenarai di tempat kelima dalam Top Trending Searches di Malaysia oleh Google untuk tahun ini.

Dengan pilihan raya negeri yang akan datang pada 2023 untuk negeri-negeri tertentu, REV akan dapat memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pengundi melalui platformnya dan juga nilai yang lebih tinggi kepada jenama atau pelanggan yang memaksimumkan First Party Data melalui REV ID.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×