Hospital

Pengalaman Bersalin di Tropicana Medical Centre, Selangor

2.6K
reads

Jenis Hospital: Swasta

Alamat: 
No. 11 Jalan Teknologi, Taman Sains Selangor 1, PJU 5, Kota Damansara
47810 Petaling Jaya, Selangor

Nombor telefon: 603-6287 1111

Laman web: www.tropicanamedicalcentre.com

Emailmarketing@tmclife.com

Lokasi : 

[flexiblemap address=”Tropicana Medical Centre” title=”Tropicana Medical Centre”]

 

[infobox title=’Tentang Tropicana Medical Centre’]

tropicana-medical-center-logo

Pusat Perubatan Tropicana (TMC) merupakan hospital utama di TMC Life Sciences Berhad. Dengan kemudahan moden dan infrastruktur, janji kami adalah untuk menyampaikan satu pengalaman perkhidmatan terbaik kepada pesakit tempatan, serantau dan antarabangsa. Kami sentiasa berusaha untuk mencapai kecemerlangan ke arah kepuasan pesakit kami, disampaikan oleh pasukan kami yang berdedikasi dan kakitangan perubatan mahir.

Kami berbangga untuk menempatkan panel lebih 70 Pakar Perunding – yang terlatih dan mempunyai rekod membanggakan dalam bidang perubatan dan pembedahan yang diwakili mereka. Pakar Perunding TMC mempunyai bertahun pengalaman profesional membanggakan dan diiktiraf di peringkat antarabangsa dari negara-negara termasuk Singapura, Taiwan, India, United Kingdom, Amerika Syarikat dan Australia.

Di TMC, kami percaya bahawa persekitaran yang sesuai memainkan peranan penting dalam proses pemulihan pesakit. Interior TMC berkonsepkan suasana yang aman dan menenangkan untuk meningkatkan proses pemulihan pesakit. Kami berbangga dengan reka bentuk dalaman bangunan kami, di mana ia menggabungkan elemen kedua-dua panas dan dari segi estetik. Di bilik kami, pesakit dapat melihat pemandangan hijau yang tenang sebuah oadang golf yang luas. Di samping itu, lounge menunggu yang selesa disediakan di setiap tingkat.

Selama bertahun-tahun, kami telah berjaya mewujudkan hubungan dengan syarikat-syarikat insurans terkemuka di kedua-dua arena tempatan dan antarabangsa – untuk menawarkan lebih kemudahan dan perkhidmatan nilai tambah kepada pesakit kami. TMC, hari ini, adalah juga salah seorang rakan kongsi yang dipercayai bagi banyak syarikat-syarikat korporat, dalam memenuhi keperluan penjagaan kesihatan pekerja mereka.

[/infobox]

 

1. Kos / Harga Bilik

 

tropicana_2

 

Info tambahan :

*Kadar di atas tidak termasuk 6% GST

*Makanan percuma

 

2. Harga / Kos Bersalin

  • Bersalin normal: RM3,000.00 – RM6,000.00 (Anggaran)
  • Bersalin pembedahan : RM6,000.00 – RM9,000.00 (Anggaran)

 

3. Pakej Bersalin

Tiada pakej bersalin di Tropicana Medical Centre

 

4. Bilangan Katil

70 buah

 

5. Servis, Kemudahan dan Fasiliti

Pengalaman bersalin di Tropicana

 

6. Senarai Doktor Pakar

  • Dr. Aldrin Lie Tze Min
  • Dr. Arifah binti Mohd Amin @ Hamim
  • Dr. Chong Kuoh Ren
  • Dr Hoo Mei Lin
  • Dr. Navdeep Singh Pannu
  • Dr. Nurhazinat Yunus
  • Dr. Surinder Singh
  • Dr. Thaneemalai Jeganathan
  • Dr. Wai Kok Yau
  • Dr. Yong Jee Kien
  • Dr. Noor Fidak Bt. Samsudin
  • Dr Loh Khee Fei
  • Dr. Paul Ng

 

7. Pengalaman Bersalin di Tropicana Medical Centre

Berikut adalah antara pengalaman dari blogger-blogger yang sempat kami kumpulkan untuk rujukan pembaca.

 

Pengalaman Bersalin di Tropicana Medical Centre, Tahun 2015

1. Baca pengalaman blogger Esoneniey yang baru sahaja melahirkan anak pertama beliau pada tahun ini.

Pengalaman bersalin di Tropicana Medical Centre

tmc_5

Teruskan bacaan anda di link ini.

 

2. Blogger Suhaila Hamid berkongsi pengalaman beliau dari pemeriksaan bulanan sehingga melahirkan anak ketiganya di Tropicana Medical Centre.

tmc_2

Ingin tahu lebih lanjut? Klik di link ini.

 

3. Puan Nadia pula bercerita tentang anak beliau yang mendapat rawatan di Tropicana Medical Centre kerana terkena jangkitan semasa berumur 2 bulan.

 

Rentetan demam Saif yang tidak berkesudahan, akhirnya kami membuat keputusan membawa Saif ke hospital. Actually saya nak pergi lebih awal tetapi setiap kali demam Saif kebah, kami batalkan hasrat ke hospital dengan sangkaan demam dia da betul-betul kebah la. Tapi masuk hari Selasa iaitu hari ke-4,kami tak nak bertangguh lagi. Hari tu juga hubby ambil cuti untuk bawa Saif ke hospital. Kalau ikut cadangan hubby, dia nak ke hospital Sg.Buloh je. Tapi saya membantah sekeras-kerasnya sebab saya da pernah pergi sana, punyalah susah nak cari parking! Tmbah plak dengan pelbagai prosedur dan kena menunggu berjam2, orang sakit sket ble jadi sakit kronik sebab lama menunggu. So memandangkan hubby da daftarkan medical card untuk Saif, so why not pi jela hospital private kanjumpa paed terus. Bukan kena bayar jugak pun kan.Huhu..

Mula-mula pergi Hospital Putra Sg.Buloh. Hampes, hospital tu da tak cover medical card Medijaring lagi. Then kami ke Pusrawi Kota Damansara plak. Pun sama jugak tak cover. Then decided nak ke Alpha Specialist Clinic tapi sampai ke sudah tak jumpa klinik tu kat mana.

Akhirnya kami ke Tropicana Medical Centre. Alhamdulillah, hospital ni cover Medijaring. Sampai sana,terus register. Sebelum boleh jumpa doktor,jumpa nurse kat klinik bawah tu. Nurse tu check suhu Saif. Berkerut dahi dia. “Very high woo..38.9” Hoh..saya lagi la terkejut. tak sangka sekejap je suhu Saif da naik setinggi itu. Pagi tadi sebelum ke hospital saya check baru 37.6, tu pun suhu selepas mandi.

Nurse suggest Saif admitted. Tapi untuk admitted di hospital tu, perlukan reference letter terlebih dahulu daripada klinik. Dah kami berkejar pulak ke klinik berdekatan. Ada la jumpa Klinik Alam Medic kat situ. Check lagi suhu Saif kat situ. Makin naik ke 39 darjah. Saya risau da. Saif plak keep on tido je, bangun untuk nyusu pun tak. So dah dapat reference letter dari klinik tu, terus patah balik ke hospital. Check suhu lagi sekali, kali ni makin naik ke 40 darjah. Terus Saif masuk ke bahagian kecemasan. Teruskan bacaan anda di link ini..

 

 

 

 

Yang Popular

To Top