Hebahan

Kempen Usahawan Buletin FM Tawar Dana RM200 Ribu Buat Peniaga!

4
SHARES

Selepas transformasi baharu yang dilakukan oleh Buletin FM, kini stesen radio di bawah Media Prima Audio bakal menampilkan kempen menarik buat pendengar setia iaitu Usahawan Buletin FM. Buletin FM pula tampil dengan kempen yang lebih memfokuskan untuk bantu peniaga di luar sana yang terkesan disebabkan Covid-19. Kempen Usahawan Buletin FM bakal menawarkan dana perniagaan berjumlah RM200,000.

LANCAR KEMPEN USAHAWAN BULETIN FM, BANTU PENIAGA

Kempen ini bertujuan untuk bersama-sama membantu orang ramai yang ingin memulakan perniagaan baharu atau mereka yang ingin mengembangkan perniagaan mereka yang sedia ada. Menerusi kempen ini juga, diharap dapat membantu mereka yang terkesan disebabkan penularan Covid-19 serta mampu menangani masalah berkaitan perniagaan mereka.

Antara langkah mudah yang perlu dilakukan untuk menyertai Usahawan Buletin FM ini adalah pendengar boleh melayari website Buletin FM di www.buletinfm.audio dan cari pautan Usahawan Buletin FM. Selepas itu, mereka perlu mengisi maklumat diri mereka dan apa jua perniagaan yang diceburi, idea perniagaan mereka boleh dihantar di ruang yang telah disediakan dan nyatakan mengapa mereka layak untuk mendapatkan dana perniagaan tersebut. Mereka juga boleh melampirkan pelan perniagaan yang telah dibuat.

Setiap pagi, Ally Iskandar dan Hawa Rizwana akan menghubungi pendengar yang telah menghantarkan idea perniagaan mereka menerusi segmen Fokus Pagi Bersama Ally Iskandar & Hawa Rizwana (6 pagi – 10 pagi). Mereka bersama-sama juri profesional akan menilai idea-idea perniagaan yang telah dihantarkan.

PELUANG DAPAT DANA RM 200,000!

5 idea perniagaan akan disenarai pendek bagi setiap pusingan dan mereka akan menghadapi cabaran-cabaran yang akan diberikan dan diadili oleh juri profesional. Usahawan Buletin FM akan dilakukan sebanyak 2 pusingan. Dua orang pemenang Usahawan Buletin FM akan dipilih dan berpeluang membawa pulang dana perniagaan berjumlah RM175,000 untuk slot iklan radio dan wang tunai berjumlah RM25,000 setiap seorang.

Selain itu juga, dua orang pemenang Usahawan Buletin FM akan menjalani program Mentor bersama salah seorang daripada juri profesional. Mereka akan dibimbing untuk memastikan perniagaan mereka berjaya direalisasikan atau mampu untuk bangkit semula selepas terkesan disebabkan Covid-19.

Buletin FM boleh didengari menerusi frekuensi 101.3FM di Lembah Klang; 90.2FM Penang; 93.6FM Kuala Terengganu; 88.6FM Kota Bharu; 107.3FM Alor Setar; 104.3FM Sarawak.

Secara alternatif, para pendengar juga boleh mendengar Buletin FM secara live streaming di www.buletinfm.audio dan YouTube Buletin TV. Untuk perkembangan dan pengisian digital berinfomatif, boleh terus ikuti laman sosial Buletin FM di Facebook Buletin FM, Instagram @buletinfm dan Twitter @buletinfm dan Whatsapp di 017-276 5656. Buletin FM juga boleh didengar menerusi aplikasi Audio+, yang boleh dimuat turun di Apple App Store, Google Play dan Huawei App Gallery.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×