Asuh

Jenis Aktiviti Ibu Bapa Boleh Main Bersama Bayi Usia 0 Hingga 1 Tahun, Seronok!

11
SHARES

Kepada pasangan yang bakal menimang cahaya mata, pastinya anda sudah tidak sabar untuk berjumpa si kecil dan bermain bersamanya bukan? Dapat mengagah dan melihat wajah si kecil yang ketawa riang, sekaligus dapat mengubat sedikit kelukaan buat ibu yang telah bertarung nyawa melahirkan.

Justeru itu, Puan Hanis Athirah Rusli telah berkongsi beberapa idea bermain bersama anak kecil di bawah umur 1 tahun mengikut peringkat usia mereka bersama ibu bapa. Ini merupakan perkongsian ilmu yang dibuat beliau melalui pengalamannya sebagai seorang ibu. Jom cuba!

Baca juga: “Tiada Iklan, Tiada Elemen Soft Porn”- Durioo+ Aplikasi Kartun Islamik Selamat Untuk Kanak-Kanak

JENIS AKTIVITI IBU BAPA BOLEH MAIN BERSAMA BAYI DI BAWAH USIA 1 TAHUN

Bila jadi anak sulung dalam family macam inilah. Selalu sangat adik-adik yang ada anak kecil minta share tips dan pengalaman. Padahal ilmu dan pengalaman diri ini pun tak besar mana.

Atas permintaan Aida Amirah, kakak yang baik hati ni cuba ingat semula explore semula ilmu untuk perkongsiaan bersama. Mana tahu kakak pun ada rezeki boleh buat persediaan juga untuk ada anak saudara baru kan haha.

Doakan ya! Kikiii

Jadi dekat sini saya kongsi idea aktiviti yang sangat ringkas, tak perlu ambil masa atau bahan banyak untuk buat. Aktiviti untuk anak-anak berusia 1 tahun ke bawah.

Semoga bermanfaat insyaAllah

AKTIVITI IBU BAPA BERSAMA ANAK USIA 1 TAHUN KE BAWAH:

1. 0-3 BULAN

2. 4-6 BULAN

3. 7-9 BULAN

4. 10-12 BULAN

Sumber: Facebook Hanis Athirah Rusli

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×