Famili

Ini Cara Pastikan Minyak Wangi Yang Anda Beli Tu Betul-Betul Selamat Dipakai, Senang Gila!

542
SHARES

Minyak wangi dah lama menjadi aksesori yang wajib dikenakan agar badan kita sentiasa berbau harum dan segar. Sebenarnya minyak wangi boleh membantu kita menjadi lebih yakin untuk berdepan dengan orang ramai. Confident gitu!

Banyak minyak wangi yang terdapat di pasaran sekarang. Sebelum beli, anda kena pastikan minyak wangi tu selamat dipakai untuk memastikan kesihatan anda terjaga. Macam mana nak tahu minyak wangi tu betul-betul selamat dipakai? Meh kami ajar.

Beli minyak wangi berjenama

Kredit: Instagram @pipirazi

Bukan main-main tau. Anda memang kena beli minyak wangi berjenama kalau nak lebih yakin. Minyak wangi berjenama semestinya mengikuti peraturan ketat daripada pembuatan sehingga la pembungkusan. Confirm lebih selamat.

Beli dari kedai jenama rasmi dan penjual yang disahkan SAHAJA

Kredit: Instagram @enchanteurmy

Biasa anda beli minyak wangi kat mana? Pada kami, baik anda beli dari kedai jenama rasmi dan penjual yang disahkan je. Jangan pandai-pandai beli di kedai atau penjual yang anda tak tahu dari mana asal-usul. Takut minyak wangi tu tak selamat je.

Hati-hati kalau harganya terlalu rendah, entah-entah palsu!

Kredit: xtra.com

Nampak harga murah je, mesti nak beli. Biasa la tu. Bab ni kalau anda nak gunakan pada minyak wangi, kena hati-hati sikit. Lagi-lagi kalau minyak wangi tu murah sangat. Sounds fishy. Mana la tahu minyak wangi tu palsu. Bahaya kot.

Mintak resit asal untuk minyak wangi yang anda beli

Setiap minyak wangi yang dibeli, jangan lupa tanya pasal resit dulu. Resit ni penting untuk pastikan anda boleh claim kalau jadi apa-apa. Kena pastikan resit yang asli ya. Kalau kedai atau penjual tu tak boleh sediakan resit, bye bye je la kat dia.

Check ada tak logo seperti HALAL, ISO atau sebarang pensijilan lain yang boleh dipercayai

Kredit: bangkitmedia.com

Paling penting, anda kena check logo seperti HALAL, ISO atau sijil yang dipercayai pada minyak wangi tu. Senarai bahan yang digunakan dalam minyak wangi tu pun kena check. Kalau label pada minyak wangi tu pun nampak ragu-ragu, lagi elok tak payah beli.

Hubungi NPRA kalau anda ada sebarang keraguan

Kredit: istockphoto.com

Masih ragu-ragu dengan minyak wangi tu? Tak apa. Anda boleh hubungi Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA). Check sama ada minyak wangi yang anda nak beli tu ada dalam senarai produk yang berdaftar di NPRA atau tak. Kalau ada, memang selamat la.

Lebih selamat kalau minyak wangi tu ada Perfume Safety Seal!

Nak lebih selamat dan yakin, kami syorkan anda gunakan minyak wangi jenama Dashing, Romano dan Enchanteur. Minyak wangi ni semuanya popular di Malaysia sekarang. Kalau dah cuba satu, mesti akan repeat punya.

Penting untuk beli produk yang betul-betul sahih kan? Haa.. Bahan-bahan dalam minyak wangi jenama Dashing, Romano dan Enchanteur sudah mematuhi piawaian keselamatan antarabangsa yang ketat tau.

Sebab tu la, mereka perkenalkan Perfume Safety Seal yang ada pada minyak wangi mereka. Haa.. Sekarang anda mesti dah tertanya-tanya, apa fungsi Perfume Safety Seal ni sebenarnya?

Perfume Safety Seal membantu untuk membuktikan semua bahan yang digunakan telah dinilai selamat tanpa kesan sampingan yang berbahaya kepada kesihatan anda. Paling best, anda boleh check sama ada produk yang anda beli tu sahih atau tak dengan hanya mengimbas kod QR yang ada.

Senang cerita, memang mudah anda nak kenal minyak wangi tu betul-betul selamat dipakai kalau ada Perfume Safety Seal ni. Berguna betul!

Kredit: FB Raja Lepak

Memang berterima kasih sangat pada minyak wangi jenama Dashing, Romano dan Enchanteur yang telah disahkan dengan selamat dengan Perfume Safety Seal. Minyak wangi ni merupakan minyak wangi pertama yang gunakan cara macam ni untuk mudahkan pengguna. Tabik spring la!

Tengok la, betapa pentingnya Perfume Safety Seal ni. Lepas ni boleh la anda pakai minyak wangi yang betul-betul selamat dipakai. Memang bagus la.

Jangan lupa kongsikan perkara ni dengan keluarga dan kawan-kawan anda jugak tau. Anda kena ajar mereka cara ni supaya mereka pakai minyak wangi yang betul-betul selamat.

Untuk info lebih lanjut, anda boleh terus ke laman web ni: https://perfumesafety.com.my

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×