Inspirasi

#ProjekMimpi: Gadis Usia 22 Tahun Jadi Jurukimpal Dalam Air Wanita Pertama Malaysia, Salute Lah!

23.7K
SHARES
#projekmimpi

Sudah semestinya ramai rakyat Malaysia yang sudah mengharumkan nama negara di persada dunia tidak kira dalam industri sukan, pendidikan atau dunia hiburan. Apa yang pasti, kisah-kisah sebegini akan memberi inspirasi kepada semua rakyat di Malaysia supaya lebih berusaha keras dalam melakukan apa sahaja.

JURUKIMPAL WANITA PERTAMA MALAYSIA

Terbaharu, negara kita disajikan dengan kisah kejayaan gadis berusia 22 tahun bernama Nurizzati Athirah Mohamad Yusoff yang telah dinobatkan sebagai wanita pertama di Malaysia menjadi jurukimpal dalam air. Memang hebat!

Nur Izzati, 22 tahun atau dikenali sebagai Athirah dalam keluarganya. Anak kedua daripada empat adik-beradik. Dia dibesarkan di Kampung Kuala Sungai Rambutan, Rantau Panjang di daerah Selama, Perak. Impian Nur Izzati utk menceburi kerjaya kimpalan bawah air bermula ketika dia seorang pelajar di Kolej Vokasional Taiping di Kamunting, Taiping,Perak.

Dia adalah satu-satunya pelajar wanita yang mempelajari bidang kimpalan di sana pada tahun 2013.

“KALAU TAK ADA RM100K, JANGAN MIMPI NAK MASUK MINANG”

Orang ramai nampaknya sangat terpukau dengan kejayaan gadis ini dimana ada antaranya yang memberi cadangan bahawa hantaran perkahwinan gadis ini patut diberi sebanyak RM 100,000!

*Tahniah Athirah kerana berjaya mengharumkan nama negara dan semoga terus sukses ya!

Sumber : OhMedia

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×