Kini Trending

Elak Bersesak Di Highway, Ini Jadual Perjalanan Cuti Perayaan Untuk Pengguna KLK & LPT 1

19
SHARES

Beberapa hari lagi umat Islam akan menyambut perayaan Hari Raya Aidiladha. Sambutan Hari Raya Aidiladha tidak lengkap jika tidak pulang ke kampung dan diraikan bersama keluarga di sisi.

Jadi, untuk anda yang akan menggunakan Lebuhraya KL-Karak (KLK) dan Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 (LPT 1) sempena cuti perayaan, boleh ikuti cadangan waktu yang dimuat naik di Facebook rasmi milik LPT.

INI JADUAL CUTI PERAYAAN UNTUK PENGGUNA KLK & LPT 1

Bagi mereka yang menuju ke Pahang dari Plaza Tol Gombak, pada tarikh 8 dan 9 Julai, opsyen pertama adalah antara jam 10 pagi hingga 1 tengahari manakala opsyen kedua antara jam 9 malam hingga 11 malam.

Manakala untuk yang mahu ke Terengganu dan Kelantan, opsyen pertama bermula jam 6 pagi hingga 10 pagi dan cadangan kedua antara jam 7 malam hingga 10 malam. Untuk destinasi lain, waktu perjalanan bebas antara jam 12 tengah malam hingga 5 pagi.

Menerusi infografik itu juga, perjalanan pulang bermula 11 Julai dari Pahang ke Plaza Tol dinasihati untuk memulakan perjalanan jam 6 pagi hingga 10 pagi dan 7 malam hingga 11 malam.

Bagi anda yang mahu pulang ke Kuala Lumpur atau Selangor dari Terengganu disaran masuk di Plaza Tol Jabor bermula jam 10 pagi hingga 1 tengahari dan 8 malam hingga 10 malam.

Manakala dari Kelantan pula disyor masuk di Plaza Tol Bentong bermula jam 5 petang hingga 9 malam atau9 9 malam hingga 12 tengah malam.

Ikuti jadual Cadangan Waktu Perjalanan Lebuhraya KL-Karak (KLK) dan Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 (LPT 1) sempena cuti Hari Raya Haji. Sebelum memulakan perjalanan, pastikan kenderaan telah diservis terlebih dahulu, baki e-Wallet dan Touch n Go anda mencukupi. Pandu berhati-hati di musim perayaan ini.

Sumber: Facebook Lembaga Pantai Timur

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×