Asuh

Cara Setting Youtube Supaya Anak Tak Terbuka Video Unsur Negatif

5.9K
SHARES
cara setting youtube

Kanak-kanak mana yang tidak ‘gilakan’ gajet canggih zaman sekarang bukan? Ada juga dalam kalangan mereka yang tidak mahu makan atau buat perkara lain gara-gara terlampau melekat dengan aktiviti tersebut. Namun, penting juga untuk ibu bapa sediakan bahan-bahan yang berilmu buat anak-anak yang suka menonton video di dalam gajet supaya tidak elimen ‘lucah’. Jadi, ini cara setting Youtube untuk anak-anak supaya tak terbuka video ada unsur negatif.

Baca juga: Bukan Animasi Biasa, Mak Ayah Kena Pantau Kandungan Animasi Youtube Selit Unsur Lucah!

CARA SETTING YOUTUBE UNTUK ANAK

Ramai yang suruh aku ajar cara nak setting YouTube supaya anak-anak tak boleh buka YouTube cartoon yang ada unsur-unsur ‘lucah’. So aku ajar step by step. Boleh la buat panduan. Sebelum tu bukak aplikasi YouTube dulu. Kita setting Kat YouTube.

1. Click Kat simbol ‘S’ sebelah kanan atas sekali.

cara setting youtube

2.Then keluar senarai macam gambar di atas. Click setting.

3.Lepas tu click general. Perkataan yang atas sekali.

4.Last sekali click button ‘restricted mode’. Jadi dah selesai.

Okay dah boleh tukar setting Youtube anak-anak ya!

Sumber: Ct Hajar Zorodi

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×