Deko & Hias

Cara Buat Daun Hiasan Viral Kedai Eco, Senang & Jimat!

2
SHARES

Dekorasi interior dalam rumah memainkan peranan untuk menjadikan rumah nampak lebih berseri-seri. Inilah dimana penggunakan pokok hiasan mengambil peranan yang penting menjadikan ruang dalam rumah nampak lebih ‘hidup’. Namun, harga pokok hiasan di pasaran boleh dikategorikan mempunyai harga yang agak tinggi juga.

Jadi, salah satu solusinya adalah dengan DIY pokok hiasan viral macam Kedai Eco dengan harga yang lebih murah. Jimat!

Artikel berkaitan: Tak Sampai RM50, Anda Dah Boleh DIY Pokok Hiasan Viral Letak Dalam Rumah

CARA BUAT DAUN HIASAN VIRAL KEDAI ECO

1.Daun ni saya beli dekat Kedai Eco..

2. Bahan-bahan saya guna untuk buat batang

-Batang lidi

-Tape

-Tape kecil hijau

3.Untuk daun yang berat biasa saya combine 2 atau 3 batang lidi

4.Untuk dapatkan batang yang panjang saya sambung-sambung je lidi tu.

5.Lepas tu saya balut dengan tape hijau..

6.Ni la kejadiannya bila dah sambungkan dengan lidi.

7.Ni lah hasilnya..walau tak berapa kemas janji jimat!

*Boleh cuba sementara masih work-from-home ni.

Sumber: Saadiah Mohd Radzali

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×