Famili

Akibat Tak ‘Kunci’ Telefon, Anak Dah Order 31 Biji Burger Keju!

41
SHARES

Seorang ibu di Texas mendapat pengajaran selepas membiarkan telefonnya tidak berkunci kerana anak lelakinya yang berusia 2 tahun secara tidak sengaja memesan 31 burger keju McDonald’s.

CNN melaporkan, Kelsey Golden, yang bekerja dalam pemasaran media untuk sebuah sekolah, sedang menyiapkan buku tahunan sekolah itu, menerusi komputer di rumah.

Baca juga: Lelaki Hilang Jari Manis Akibat Cuba Bermain Dengan Singa

AKIBAT TAK KUNCI TELEFON, ANAK ORDER 31 BIJI BURGER

Dia sedang memindahkan foto dari telefonnya ke komputernya apabila anak lelakinya Barrett yang berusia dua tahun mengambil telefonnya, katanya kepada CNN. Golden menjelaskan bahawa anaknya menyukai ciri kamera pada telefonnya, namun tidak kali ini.

“Dia suka merenungnya, bukannya bermain permainan atau melakukan aktiviti lain di telefonnya. Dia mula menekan skrin, menghayunkannya seperti roller coaster,” ujarnya.

Golden menerima notification bahawa pesanan daripada DoorDash mengambil masa lebih lama daripada biasa. Biasanya, dia memesan DoorDash untuk makan tengah hari dua anaknya, namun pada hari itu dia sudah menyiapkan bekal makanan mereka.

Lebih mengelirukan apabila seorang rakan sekerja memberitahu Golden bahawa anak-anaknya makan bekalan makan tengah hari di sekolah.

“Betul seperti dikatakannya, saya berada di luar bermain dengan Barrett di beranda dan sebuah kereta masuk jadi saya pergi ke sana, dan seorang wanita mengeluarkan beg McDonald’s yang besar dengan 31 burger keju,” katanya.

Pada mulanya, Golden berkata, dia menyangka pemandu penghantaran berada di rumah yang salah.Kemudian saya sedar bahawa Barrett sedang bermain dengan telefon, saya kembali dan melihat telefon saya dan pesanan dibuat ketika dia sedang bermain dengan telefon saya. Dia benar-benar melakukannya.

Pesanan yang tidak disengajakan itu tidak sesuai kerana tiada seorang pun dalam keluarganya menyukai burger keju. Dia kemudian berkongsi di halaman Facebook yang menawarkan burger keju percuma.

“Ia mendapat sambutan. Seorang wanita datang, dia hamil dan mahu enam burger,” jelas ibu berkenaan.

Dia memberikan tip 25 peratus daripada jumlah AS$91.70 (kira-kira RM400) dan dijemput bertemu dengan kakitangan McDonald’s, di mana anaknya dapat mengambil gambar maskot syarikat, dan menikmati beberapa ketul ayam.

Golden berharap pesanan secara kebetulan anaknya itu membantu menceriakan hari orang lain.

Sumber: CNN 

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×