Hebahan

Mulakan Langkah Untuk Zon-V Lebih Sihat Dengan Kempen Kotex® Liners #Hariharifresh

11
SHARES

Ramai wanita merasa kekok akibat masalah kelembapan harian di sekeliling Zon-V. Mereka mengakui yang ia tidak menyenangkan tapi ramai yang memilih untuk berdiam diri dan tidak mahu bercakap tentangnya..

Sekarang bukan lagi masa untuk berdiam lagi – Kotex® Malaysia yang telah sekian lama mempelopori program kesedaran  kesihatan Zon-V mengajak wanita untuk bertindak dan memperkasakan diri dengan pengetahuan untuk melindungi kesihatan Zon-V mereka melalui kempen Kotex® Liners #HariHariFresh yang baharu!

Kotex Liners Hari-Hari Fresh_Dr Norleen Mohd Salleh (1)

Inisiatif pendidikan ini memberi sumber paling berharga kepada golongan wanita – pengetahuan – dan maklumat ini disebarkan kepada wanita di mana sahaja melalui laman web Kotex®, www.kotex.com.my/hariharifresh. Dengan bantuan Dr Norleen Mohd Salleh, pakar sakit puan yang berpengalaman, wanita akan dapat bertanya soalan dan menyuarakan kebimbangan mereka tentang kesihatan bahagian sulit yang mungkin kekok untuk dikongsi bersama ibu atau kawan.

Pengeluaran lelehan adalah sebahagian daripada fungsi normal tubuh wanita setiap hari. Tambahan pula dengan keadaan lembap di bahagian sulit – disebabkan kelembapan harian dan peluh, cuaca dan tabiat pengunaan air ketika di tandas –  boleh membawa pelbagai masalah.

Kotex Liners #HariHariFresh_Daily Essentials

“Kelembapan yang dirasa setiap hari adalah NORMAL. Ini kerana Zon-V membersihkan dirinya sendiri! Tetapi jika ia tidak dijaga, bakteria akan terkumpul dan membiak di seluar dalam anda dan ini tidak sihat untuk Zon-V kerana ia menyebabkan bau busuk, kegatalan dan masalah lain. Cara terbaik untuk sentiasa kering dan bersih adalah dengan menggunakan liner dan jangan lupa untuk kerap menukarkannya! “ jelas Dr Norleen. “Inilah sebabnya wanita perlu mengetahuinya supaya mereka sentiasa menjaga kesihatan Zon-V mereka sendiri,” tambah beliau.

Kempen Kotex® Liners #HariHariFresh adalah serupa dengan inisiatif pendidikan dan kempen lain yang diadakan oleh Kotex®, jenama produk penjagaan kesihatan wanita terunggul di Malaysia.

Kotex Liners Hari-Hari Fresh_Amyra Rosli (1)Kotex Liners Hari-Hari Fresh_Amyra Rosli (3) Kotex Liners Hari-Hari Fresh_Amyra Rosli (4)

“Berdasarkan pengalaman yang lalu, kami menyedari bahawa salah tanggapan tentang kesihatan Zon-V masih wujud; sebagai jenama terulung dan dipercayai ramai dalam industri penjagaan kebersihan wanita, kami  gembira untuk menjadi pelopor dalam inisiatif mendidik wanita tentang kesihatan Zon-V mereka,” kata Tarun Raman, Pengarah Pemasaran Kimberly-Clark Malaysia. “Melalui kempen Kotex® Liners #HariHariFresh, kami harap dapat membantu menyingkirkan mitos dan mendidik wanita tentang kesihatan Zon-V termasuk topik kelembapan harian dan bagaimana penggunaan liner setiap hari dapat membantu mereka kekal kering dan segar sepanjang hari.”

Kotex Liners #HariHariFresh_Amyra Rosli (4)

Duta dan penyokong kempen Kotex®, Amyra Rosli berpendapat kesihatan Zon-V tidak sepatutnya menjadi perkara pantang di kalangan wanita. “Masalah seperti kelembapan harian dan kebersihan harus dibincang secara terbuka di kalangan wanita – kita sememangnya perlu mengetahui tentang tubuh kita dan cara penjagaannya terutamanya Zon-V kita! Bagi saya, saya merasakan liner Kotex®sungguh selesa – Saya menggunakannya setiap hari untuk sentiasa segar walaupun sibuk dengan pelbagai temujanji.”

Kotex Liners #HariHariFresh_Dr Norleen (1)

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kesihatan Zon-V atau untuk bertanyakan soalan kepada Dr Norleen, sila layari www.kotex.com.my/hariharifresh hari ini – ingat, anda boleh menyoal apa-apa soalan tentang kebersihan wanita dan Zon-V anda secara rahsia! Juga jangan lupa untuk memakai liner Kotex® anda untuk kekal #HariHariFresh !

 

Pautan YouTube:

‘1 Fakta, 1 Auta’ Episod 1: https://www.youtube.com/watch?v=Vlu-NCLVyTc

‘1 Fakta, 1 Auta’ Episod 2: https://www.youtube.com/watch?v=996ZS3CJDf4

‘1 Fakta, 1 Auta’ Episod 3: https://www.youtube.com/watch?v=ZDFGll5elfk

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×