Famili

[VIDEO] Biar Betul? Budak Makan Kacang Panjang Dan Bergayut Boleh Tinggi?

8
SHARES

Hal ketinggian ni seringkali buat anak-anak kita rasa “insecure”, ye lah sebab dari ketinggian kita tahu jika anak-anak kita mempunyai nutrisi yang secukupnya! Ada seorang anak kecil berumur 5 tahun ni dia selalu insecure dengan diri dia. Dia teringin sangat nak jadi tinggi sebab semua kawan kawan dia lagi tinggi dari dia! Lalu, dia mencuba sesuatu yang baru

Nak tahu apa yang dia lakukan? Jom tengok!

 

Haaa itu la kisah adik Danish untuk jadi tinggi. Rupa-rupanya kalau nak jadi tinggi bukan kena makan kacang panjang ataupun bergayut. Itu semua mitos! Oleh itu, ibu bapa perlu memastikan bahawa anak-anak mereka mendapat kualiti dan kuantiti nutrien yang betul untuk meningkatkan potensi ketinggian anak mereka secara menyeluruh.

Ibu bapa haruslah memilih PediaSure perisa asli baharu dengan 0% sukrosa yang kaya dengan nutrien untuk membantu dalam proses tumbesaran mereka. PediaSure adalah satu-satunya Suplemen Pemakanan Kanak-Kanak yang terbukti secara saintifik untuk mengejar tumbesaran anak-anak anda!

Ibu bapa, tahukah anda 5 tahun pertama adalah tempoh yang penting untuk tumbesaran anak, di mana nutrisi yang lengkap dan seimbang memainkan peranan yang penting untuk mencapai ketinggian optimum mereka. Sebanyak 60% ketinggian dewasa boleh ditentukan dalam tempoh masa ini [1].

 

Bukan sahaja rasa susu yang lazat dan diperkaya dengan nutrien, PediaSure perisa asli dengan 0% sukrosa juga mengandungi Arginina, Vitamin K2 Semula Jadi dan 36 nutrien penting lain dengan probiotik untuk menyokong tumbesaran ketara si comel dalam 8 minggu [2,3] . Peranan utama susu ini adalah untuk membantu mengelakkan anak-anak daripada masalah terbantut atau tumbesaran sekaligus mendorong perkembangan fizikal yang optimum di kalangan mereka.

Dengan PediaSure, ibu bapa dapat melihat peningkatan selera makan anak-anak dalam masa empat minggu dan  tumbesaran ketara dalam masa lapan minggu and kurang hari sakit dalam 16 minggu. Susu ini juga terdapat dalam dua perisa iaitu Vanilla atau Chocolate sebagai pilihan. Untuk maklumat lanjut, boleh klik link di SINI ataupun di SINI

 

Reference:

1) WHO Growth Standards, 2007

2) Huynh DTT et al. J Jum Nutr Diet (2015). 28, 623-635,
Longitudinal growth and health out comes in nutritionally
at risk-children who received long-term nutritional intervention.

3) Huynh DTT et al. 5th International Conference on Health & Growth 2018.
Oral nutritional supplementation improved linear growth in Filipino
children at nutritional risk.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×