Famili

Sering Diganggu Nyamuk Semasa Aktiviti Luar? Cubalah Produk Anti-Nyamuk Dari Tiger Balm Ini!

Melakukan aktiviti luar memang best tapi yang tak best bila sering diganggu serangga dan nyamuk. Ada sesetengah orang sangat sensitif kepada gigitan nyamuk kerana ia boleh membuatkan bahagian yang digigit menjadi tompok merah dan mengalami kegatalan yang melampau.

Bukan hanya orang dewasa tapi kanak-kanak pun mengalami masalah yang sama. Masalah ini boleh membuatkan mereka terpaksa menghadkan aktiviti luar walaupun mereka menyukainya. Bukan sahaja waktu malam, malah seseorang itu boleh digigit nyamuk walaupun di waktu siang tau!

Tapi jangan risau, ada cara untuk elakkan perkara ini berlaku! Hanya lekat dan sembur sahaja di badan. Nak tahu apa..?

Pelekat dan spray anti-nyamuk dari Tiger Balm lah!

Wahhh dah ada pelekat dan spray!! Senang lah macam ni. Tiger Balm memang famous dengan produk balm mereka tu. Jadi, lagi yakin lah nak guna produk lain dari Tiger Balm ni! Hurm tapi.. nak pakai yang mana satu eh? Pelekat ke spray atau dua-dua sekali?

Pelekat untuk kanak-kanak lah!

Untuk kanak-kanak memang digalakkan untuk memakai Pelekat Anti-Nyamuk! Ini kerana apabila mereka bermain di luar, kita tak dapat jangka sama ada tempat itu ada nyamuk atau tidak. Selain itu, pelekat juga lebih mudah. Hanya tampal pada baju untuk memberikan perlindungan yang menyeluruh.

Perlindungan yang diberikan ini boleh bertahan sehingga 4 jam (bergantung kepada cara penggunaan)! Jadi, ibu bapa boleh lah relaks sikit bila anak-anak dah pakai pelekat anti-nyamuk ni. Masa tidur pun dah tak payah guna ubat nyamuk dah, lekat je pelekat ni dah settle!

Bukan hanya boleh dilekatkan di baju tau, anda boleh lekatkan di beg sekolah, stroller bayi, baby cot. Dekat stokin pun boleh! Kalau anda nak tahu, waktu yang kemuncak nyamuk aedes menyerang ialah pada waktu awal pagi dan juga senja. Jadi, dinasihatkan untuk anda ambil langkah pencegahan yang lebih ketika waktu-waktu kemuncak ini.

Orang dewasa pula pakai apa?

Untuk orang dewasa, anda digalakkan untuk pakai produk anti-nyamuk yang baru iaitu Spray Anti-Nyamuk! Hanya spray je semburan anti-nyamuk ni dan jalani hari anda seperti biasa.

Sizenya yang kecil membuatkan spray ini sesuai untuk dibawa ke mana sahaja.Boleh diletakkan di dalam beg tangan atau pun kereta.

Lepas ni, tak ada dah tompok-tompok merah bekas gigitan nyamuk dekat kaki dan tangan!

Selain itu, Tiger Balm juga akan mengeluarkan Penyembur Aerosol Anti-Nyamuk pertama yang mengunakan bahan yang natural seperti Lemon Eucalyptus Oil!

Lemon Eucalyptus Oil ni memang terkenal sebagai ubat anti-nyamuk tau! Bau pun wangi je.

Produk ini sangat terkenal dan merupakan produk No.1 di Singapura!

Iye, betul tu! Pelekat dan spray dari Tiger Balm ini rata-rata digunakan di Singapura tau! Bukan famous dalam kalangan keluarga je, tapi ia digunakan oleh remaja-remaja juga!

Produk yang dipercayai ini boleh didapatkan di mana-mana farmasi berdekatan anda. Maklumat lanjut anda boleh check Facebook mereka disini!

Yang Popular

To Top