Rakyat

Najis Bersepah, Pampers Budak & Sampah Merata-rata. Ini Nasib Tasik Titiwangsa Setelah Seminggu Dibuka

10.1K
SHARES

Taman Tasik Titiwangsa yang baru dibuka pada 15 Disember sebelum ini pernah dihebahkan kerana menjadi mangsa vandalisme dalam masa tak sampai 24 jam ianya dibuka kepada orang awam.

Hari ini, selepas lebih kurang seminggu dibuka, nampaknya makin banyak kerosakan yang berlaku di sana.

Sangat menjijikkan! Memang geram betul bila tengok semua gambar-gambar yang tak bertanggungjawab ni.

Berikut adalah luahan pihak pelaksana merangkap Pegawai Projek yang terlibat dalam menaiktaraf Taman Tasik Titiwangsa, Noor Fazlina Rosley yang dikongsikan beliau menerusi Facebook sebentar tadi.

* ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐—›๐—˜๐—•๐—”๐—›๐—”๐—ก/๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—ข๐—ก๐—š๐—ฆ๐—œ๐—”๐—ก/๐—ฉ๐—œ๐—ฅ๐—”๐—Ÿ *

Tuanยฒ dan Puanยฒ yang dihormati serta dikasihi sekalian,

๐™‹๐™ค๐™จ๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ๐™ž ๐˜ผ๐™ˆ๐˜ผ๐™ ๐™ฅ๐™–๐™ฃ๐™Ÿ๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™ ๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™– ๐™™๐™–๐™ฉ๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™™๐™–๐™ง๐™ž ๐™๐™–๐™ฉ๐™ž ๐™จ๐™–๐™ฃ๐™ช๐™—๐™–๐™ง๐™ž ๐™ ๐™–๐™ข๐™ž ๐™™๐™ž ๐™ฅ๐™ž๐™๐™–๐™  ๐™ฅ๐™š๐™ก๐™–๐™ ๐™จ๐™–๐™ฃ๐™– ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™Ÿ๐™š๐™ .

Saya selaku Pegawai Projek yang mewakili pihak klien dan pasukan projek ingin mengambil kesempatan ini untuk ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐˜‚๐—ฐ๐—ฎ๐—ฝ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฟ๐—ถ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—บ๐—ฎ ๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ต ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜€ ๐˜€๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐˜๐—ฎ๐—ป ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜€๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐˜ ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐˜ ke atas hasil usaha kami selama setahun untuk mengindah dan menaiktaraf #TamanTasikTitiwangsa.

Gambarยฒ yang cantik serta mukaยฒ bahagia yang kami dapat tatap di postingยฒ kalian di dalam media sosial, sesungguhnya membuatkan kami rasa hilang penat walau sekejap, dan memberikan kami kekuatan untuk berkhidmat dengan lebih baik lagi.

๐—ก๐—ฎ๐—บ๐˜‚๐—ป ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—ธ๐—ถ๐—ฎ๐—ป, di dalam lautan manusia yang hadir menikmati fasiliti terbaru dari kami di pihak kerajaan, ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ต ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐˜‚ยฒ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜€๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐˜ ๐˜๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ด๐˜‚๐—ป๐—ด-๐—ท๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ฏ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—น. Sesungguhnya kami rasa sungguh sugul dan kecewa kerana tak pasti apa jenis manusia antara kamuยฒ ini:
— yang mungkin dididik oleh Ibu Bapa / Penjaga yang pengotor;
— yang jenis hati buruk & busuk hingga tiada sifat prihatin & kasihan terhadap pengunjungยฒ yang lain serta kruยฒ pembersihan;
— yang memang dibesarkan dalam keluarga / keadaan yang kurang ajar dan tiada rasa sifat hormat dengan hartaยฒ awam serta fasilitiยฒ yang disediakan oleh kerajaan secara teliti buat kalian;
— yang mempunyai akal tapi akal yang tidak terletak di kepala di leher anda;
— yang memang ‘mencari pasal’ supaya kami tutup taman ini dan mula mengenakan bayaran masuk kepada pengunjung?

๐—š๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟยฒ ๐—ธ๐—ฒ-๐Ÿฎ ๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ ๐—ธ๐—ฒ-๐Ÿณ ๐—ถ๐—ป๐—ถ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—ป๐—ท๐˜‚๐—ธ๐—ธ๐—ฎ๐—ป
— ๐—ก๐—”๐—๐—œ๐—ฆ ๐— ๐—”๐—ก๐—จ๐—ฆ๐—œ๐—” di merata tempat di dalam taman;


— ๐—ฃ๐—”๐— ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ฆ ๐—”๐—ก๐—”๐—ž bertaburan di celahยฒ ‘shrubs’ di dalam taman;


— ๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฎยฒ serta ๐˜๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ ๐—ธ๐—ฟ๐˜‚ ๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป (tuanยฒ, puanยฒ, anakยฒ sekalian — kru ini bekerja sewaktu anda sedang SERONOK BERLIBUR, dan ada antara mereka yang berpendidikan lebih tinggi dari kamu dan mungkin ada anakยฒ mereka yang bakal menjadi doktorยฒ atau cikguยฒ kamu);


— ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ตยฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ต/๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ป yang ๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฑ๐˜‚๐—ธ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ต ๐—ฝ๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ธ/๐˜๐˜‚๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ต๐—ฎ๐—ป/๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป;
— ๐—ฝ๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ธยฒ yang ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ธ sebab ๐—ฑ๐—ถ๐—ฝ๐—ถ๐—ท๐—ฎ๐—ธ oleh kamu;


— ‘๐—ฏ๐—ผ๐—น๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ’ยฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐˜‚ yang ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ต kerana kamu ๐—ฑ๐˜‚๐—ฑ๐˜‚๐—ธ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ป๐˜†๐—ฎ (di post sebelumnya);
— ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐˜‚ยฒ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฝ๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ธ yang ๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ atau ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ธ kerana disepak;
— ๐˜๐—ผ๐—บ๐—ฏ๐—ผ๐—นยฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ถ๐—ฝ yang ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ต kerana kerakusan kamu (di post sebelumnya).

Sesungguhnya kalian yang menyumbang kepada kesingkatan akal ini semua TIDAK ‘DESERVE’ untuk diberikan perkaraยฒ yang cantik, molek dan baik oleh kami, dan sebaikยฒnya kamu semua berterusan duduk dan menggunakan fasilitiยฒ yang hodoh dan buruk.

๐™”๐™ค๐™ช ๐™Ÿ๐™ช๐™จ๐™ฉ ๐™™๐™ค๐™ฃ’๐™ฉ ๐™™๐™š๐™จ๐™š๐™ง๐™ซ๐™š ๐™ฉ๐™ค ๐™—๐™ง๐™š๐™–๐™ฉ๐™๐™š ๐™ž๐™ฃ ๐™ฉ๐™๐™ž๐™จ ๐™‚๐™ค๐™™-๐™œ๐™ž๐™ซ๐™š๐™ฃ ๐™–๐™ž๐™ง. ๐™†๐™–๐™ข๐™ช ๐™ฅ๐™–๐™ฉ๐™ช๐™ฉ ๐™™๐™ž๐™—๐™ช๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™ ๐™š ๐™™๐™ช๐™ฃ๐™ž๐™– ๐™ก๐™–๐™ž๐™ฃ, ๐™ ๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™– ๐™ ๐™–๐™ก๐™ž๐™–๐™ฃ ๐™ฉ๐™ž๐™™๐™–๐™  ๐™ข๐™š๐™ฃ๐™˜๐™š๐™ง๐™ข๐™ž๐™ฃ๐™ ๐™–๐™ฃ ๐™จ๐™ž๐™›๐™–๐™ฉ ๐™ฌ๐™–๐™ง๐™œ๐™– ๐™ข๐™–๐™ฃ๐™ช๐™จ๐™ž๐™– ๐™ฎ๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™—๐™š๐™ง๐™–๐™ ๐™–๐™ก.

Maaf, kami rasa tiada sebab kami patut berbahasa lembut kerana kalian semua adalah DEWASA YANG BERAKAL. ๐—ฌ๐—ข๐—จ ๐—ฅ๐—˜๐—ฃ๐—ฅ๐—˜๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—ง ๐—ฆ๐—œ๐—–๐—ž, ๐——๐—œ๐—ฆ๐—š๐—จ๐—ฆ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š ๐—”๐—ก๐—— ๐—™๐—œ๐—Ÿ๐—ง๐—›๐—ฌ ๐—”๐——๐—จ๐—Ÿ๐—ง๐—ฆ. Kami doakan agar perangai jijik dan keji ini berhenti di tuanยฒ dan puanยฒ dan tidak turun ke anakยฒ kalian. ๐—ฌ๐—ข๐—จ ๐—ฅ๐—˜๐—ฃ๐—ฅ๐—˜๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—ง ๐—ง๐—›๐—ข๐—ฆ๐—˜ ๐—ช๐—›๐—ข ๐——๐—ข ๐—ก๐—ข๐—ง ๐——๐—˜๐—ฆ๐—˜๐—ฅ๐—ฉ๐—˜ ๐—ง๐—ข ๐—›๐—”๐—ฉ๐—˜ ๐—š๐—ข๐—ข๐—— ๐—ง๐—›๐—œ๐—ก๐—š๐—ฆ ๐—œ๐—ก ๐—Ÿ๐—œ๐—™๐—˜. Moga kalian yang melakukan kebiadaban ini diberi kifarah yang setimpal sebagai tauladan.

In the mean time, pihak kami ingin ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ต๐—ผ๐—ป ๐—ท๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ๐—ธ ๐˜€๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐˜‚ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—›๐—˜๐— ๐—”๐—› ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜‚๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ (๐—ฑ๐—ผ ๐˜†๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—ฏ๐—ถ๐˜) ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฎยฒ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ด๐˜‚๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ถ ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฎ. ๐—”๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—น ๐—ด๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐—ฒ๐—ธ๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐˜‚, pass kepada kami untuk kami kongsikan. Mungkin ini sahaja cara untuk mendidik — dengan menjadi mata dan telinga kami.

๐—•๐—”๐—ก๐—ง๐—จ ๐—ž๐—”๐— ๐—œ ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐—•๐—”๐—ก๐—ง๐—จ ๐—ž๐—”๐—Ÿ๐—œ๐—”๐—ก ๐——๐—”๐—Ÿ๐—”๐—  ๐— ๐—˜๐— ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—œ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—›๐—œ๐——๐— ๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—” ๐—™๐—”๐—ฆ๐—œ๐—Ÿ๐—œ๐—ง๐—œ ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—•๐—”๐—œ๐—ž. Sesungguhnya kami bersungguh-sungguh cuba menyiapkan projek ini sebaik-mungkin untuk menjadikan kalian manusiaยฒ yang berhemah dan penuh kasih-sayang, bukan yang sebaliknya.

Terima kasih.

#SayangiKLSayangiAnda
#KLmiliksemua
#SayangiKualaLumpur
#WeloveKualaLumpur
#KLkitapunya
#wilayahpeduliharapandipenuhi
#PeopleMakeKL

*Sumber: FB Noor Fazlina Rosley

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×