Hebahan

Nicholas Sagau Dilantik Presiden Malaysian Digital Association Baharu

28
SHARES

Malaysian Digital Association mengumumkan Encik Nicholas Sagau, Ketua Pegawai REV Media Group  dan Eileen Ooi Pengarah Urusan PHD Malaysia sebagai Presiden dan Naib Presiden pada Mesyuarat Agung Tahunan ke-11.

MALAYSIAN DIGITAL ASSOCIATION UMUM PRESIDEN DAN NAIB PRESIDEN BAHARU

Nicholas Sagau berkata, “Saya rasa ini satu penghormatan dan kesempatan untuk memimpin persatuan. Ini adalah tahun yang mencabar tetapi kami akan bekerja keras untuk memperluas kapasiti MDA sebagai platform untuk menangani cabaran mendesak penerbit digital tempatan, agensi media dan agensi digital melalui wabak yang sedang berlanjutan kerana ia memberi kesan yang besar kepada perniagaan”

Beliau juga berkata bahawa mereka berhasrat untuk mencapai kejayaan dengan bekerjasama sebagai satu ekosistem dan yang lebih penting lagi, mewakili agenda ketiga-tiga sektor digital ini kepada kerajaan.

Mesyuarat itu juga melantik Aravind Menon, Ketua Pembekalan & Pembangunan Produk GroupM Malaysia sebagai Setiausaha dan Sophia To, Ketua Strategi & Pembangunan Perniagaan, SEA ADV Malaysia Sdn Bhd sebagai Bendahari. Ahli majlis yang dipilih ialah 16 TWO Communication Labs Sdn. Bhd., Astro Radio Sdn. Bhd., Carat Media Services (M) Sdn. Bhd., Google Malaysia Sdn. Bhd., IPG Mediabrands Sdn.Bhd., Mudah.my Sdn. Bhd., Nuffnang Sdn. Bhd., Rev Social Malaysia Sdn. Bhd. dan Star Media Group Berhad.

MENINGKATKAN INDUSTRI DIGITAL

Eileen Ooi yang mewakili Omnicom Media Group (M) Sdn Bhd berkata, “Adalah satu penghormatan untuk mengambil jawatan sebagai Naib Presiden tambah pula bersama-sama dengan pasukan majlis elit. Saya berharap dapat terus meningkatkan peranan MDA dalam membuat lompatan dalam industri digital Malaysia! “

Eileen juga menyuarakan bahawa Industri digital Malaysia telah meningkat dalam beberapa tahun terakhir dan perjalanan ini pasti akan membawa kita ke tahap kegembiraan yang lain. Beliau juga berharap dapat bekerjasama dengan ahli majlis baru untuk membuka lebih banyak peluang. Ini adalah untuk terus menyediakan platform untuk orang ramai bertemu, belajar dan bekerjasama dalam meningkatkan industri.

Malaysian Digital Association (MDA) ditubuhkan pada tahun 2009 dan sebelum ini di bawah pimpinan Encik Serm Teck Choon. Sejumlah projek dan aktiviti yang berjaya diatur seperti “Digital Wednesday” yang diadakan setiap suku tahun yang terkenal di mana ia menawarkan peluang rangkaian untuk penerbit tempatan, agensi media dan pengiklan dengan penceramah dari bidang yang relevan berkongsi wawasan dan pengetahuan kepada industri, “D Awards” yang meraikan dan menghargai karya inovatif terbaik dalam mengembangkan produk digital, merancang dan melaksanakan kempen pemasaran digital.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×