Hebahan

Malaysia Duduki Ranking Pertama Perkhidmatan Kesihatan Terbaik Dunia

9.9K
SHARES

Ini merupakan khabar baharu yang membanggakan rakyat negara Malaysia. Malaysia sudah mendapat pengiktirafan antarabangsa dalam kategori perkhidmatan kesihatan yang terbaik di dunia! Bukan itu sahaja, pengiktirafan ini juga termasuk dengan teknologi dan infrastruktur canggih yang terdapat di hospital di Malaysia.

MALAYSIA BERADA DI RANKING PERTAMA!

Dengan skor 95 daripada 100, Malaysia menduduki ranking pertama dalam kategori Kesihatan Terbaik dalam kategori Dunia Indeks Persaraan Global Tahunan Tahunan 2019.

Menurut laman web Living Antarabangsa, antara 6 negara teratas yang mendapat penilaian terbaik dalam kategori Kesihatan Terbaik di Dunia untuk tahun ini, Malaysia menduduki tempat pertama dengan perkhidmatan penjagaan kesihatan bertaraf dunia dan infrastruktur canggih.

Ia berkata bahawa dengan 13 hospital di negara ini yang diakui oleh Joint Commission International (JCI), di mana hampir semua doktor – majoriti mereka yang dilatih di United Kingdom, Amerika Syarikat atau Australia – fasih berbahasa Inggeris, sehingga komunikasi tidak sempurna.

“Terdapat kedua-dua hospital swasta dan awam untuk ekspatriat untuk dipilih, sesuai dengan keperluan seseorang walaupun hospital swasta cenderung sedikit lebih mahal tetapi lebih tinggi daripada piawaian Barat daripada hospital-hospital awam,” katanya. hospital swasta, rawatan itu berpatutan untuk lawatan kecil.

“Di sini (di Malaysia), anda tidak perlu membuat temujanji untuk melihat pakar dan anda tidak memerlukan rujukan daripada seorang pengamal am. Ia semudah mendaftar di hospital pilihan anda dan menunggu dalam barisan untuk melihat pakar pilihan anda, “katanya.

“Resipi di Malaysia membebankan sebahagian daripada apa yang anda bayar di rumah. Tetapi bukan hanya kos yang menarik – ia adalah perkhidmatan.

“Ahli farmasi, serupa dengan kakitangan perubatan di Malaysia, terlatih dan dimaklumkan. Rakyat Malaysia adalah orang yang mesra, tetapi itu adalah minat yang mereka ambil yang mengagumkan, “katanya. – Bernama

ANTARA NEGARA LAIN YANG MENDUDUKI CARTA UTAMA

1. Costa Rica (TEMPAT KELIMA)

2. Mexico (TEMPAT KELIMA)

3. Ecuador (TEMPAT KEEMPAT)

4. Thailand (TEMPAT KETIGA)

5. France (TEMPAT KEDUA)

*Tahniah!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×