Asuh

Jom Cuba Buat Garlic Bread Sesuai Untuk Si Kecil, Hanya Guna 4 Bahan Je!

44.8K
reads

Bila anak sudah pandai menguyah dengan sendiri, mulalah ibubapa nak berinovasi dengan makanan. Tapi, kadang-kadang buntu juga idea tentang menu apa yang sesuai disedikan untuk anak yang masih kecil. Jangan risau, menjadi salah satu resipi yang mendapat lebih 40 ribu shares di laman Facebook, kami kongsikan kembali resipi Garlic Bread yang sesuai untuk anak kecil!

GARLIC BREAD UNTUK SI KECIL

Bahan- bahan

www.facebook.com/ayazuki222

1)Roti gardenia (potong panjang2 mcm di atas ya)

2)bawang putih 1 ulas je dah cukop

3)parsley flakes

4) unsalted butter

LANGKAH 1

Tumbukk bawang putih sampai lumat.

LANGKAH 2

www.facebook.com/ayazuki222

Unsalted butter dah habis. So aya beli yg ni. Better beli unsalted butter ye. 

LANGKAH 3

Tumis bawang putih dengan butter tadi. Tumis sampai mcm ni. Jangan sampai hangit pulak.

LANGKAH 4

Campurkan tumisan bawang putih tadi dengan butter. Gaulkan.

LANGKAH 5

www.facebook.com/ayazuki222

Letak sikit parsley flakes, jangan banyak sangat ye. 

LANGKAH 6

www.facebook.com/ayazuki222

Sapu dekat roti.

LANGKAH 7

www.facebook.com/ayazuki222

Bakar dalam oven/ pemanggang ajaib

Taraaaa siap!

Sedia di hidang untuk si kecil anda! Kalau ada mushroom sup lagi sedap kan. Boleh cicah. Selamat mencuba resepi simple tapi sedap ni.

Sumber: Aya Zuki

Yang Popular

To Top