Rakyat

Guru KAFA Didakwa Hempas Murid Hingga Patah Kaki Sebab Lambat Ambil Al-Quran

147
SHARES

Seorang guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA), di sebuah sekolah di Marang, Terengganu, didakwa bertindak di luar batasan sehingga menyebabkan kaki kanan seorang murid lelaki, berusia 9 tahun, patah.

Baca juga: ‘Semoga Aqasha Sembuh’- Bayi 4 Bulan Tercampak Kini ‘Bertarung’ Di NICU Selepas Dilanggar

Guru KAFA Didakwa Hempas Murid Hingga Patah Kaki

Kejadian dipercayai berlaku 6 Julai lalu, selepas murid itu dihempas ke kerusi tempat duduknya, gara-gara lambat mengambil Al-Quran.

Menurut laporan Buletin TV3, mangksa diangkat oleh guru berkenaan sebelum dihempas di tempat duduknya dalam keadaan kesakitan. Akibat tindakan itu, mangsa menangis dan mengadu kesakitan tetapi tidak dihiraukan.

Apa yang menyedihkan adalah sehingga jam 6 petang, mangsa tidak dapat berjalan dan dia dihantar ke rumah. Ibu bapa mangsa kemudiannya membawa mangsa ke klinik swasta bagi mendapatkan rawatan. Pegawai perubatan di klinik berkenaan mengesahkan bahawa mangsa mengalami kaki patah sebelum dirujuk ke hospital.

Setelah perkara ini telah dimaklumkan ramai dan pihak sekolah, mereka tampil ke rumah mangsa dan memohon maaf supaya ibu bapa mangsa tidak membuat laporan polis. Bukan itu sahaja, pihak sekolah juga meminjamkan kerusi roda dan memberi bantuan wang sebanyak RM300.

Sumber: Buletin TV3

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×