Rakyat

Cara Daftar Nama Ahli Keluarga Di MySejahtera, Nak ‘Check-In’ Lebih Mudah & Pantas!

171
SHARES

Menyahut seruan Kementerian Kesihatan Malaysia dalam memerangi wabak COVID-19 yang melanda negara, kerajaan telah menyediakan satu aplikasi khas ynag boleh digunakan oleh orang ramai iaitu MySejahtera. Aplikasi ini ternyata dapat membantu pihak KKM dalam mengenalpasti kontak rapat kepada kes positif wabak di situasi yang terlibat.

Tetapi, ada juga dalam kalangan orang tua atau yang kurang mahir dalam teknologi masih tidak tahu tentang aplikasi ini dan cara untuk ‘scan’ bar code di premis perniagaan ketika keluar. Jadi, ini adalah cara yang mudah untuk anda sertakan sekali nama ibu bapa atau anak-anak yang tidak mempunyai telefon pintar untuk menggunakan aplikasi ini.

CARA CHECK-IN MYSEJAHTERA UNTUK KELUARGA

Kalau pergi mana-mana kena check in apps MySejahtera. Tapi, kita check in sorang-sorang je. Macam mana nak masukkan sekali nama anak kalau kita bawak sekali. Kang polis check, nama anak kita takde check in, harulaa tak pasal langgar SOP. Camni caranya :

Ini dapat memudahkan bagi ibu bapa anda yang tidak mempunyai telefon pintar dan aplikasi untuk ‘scan’ kemasukan. Jadi, dengan mengisi nama dibawah nama anda sendiri, memudahkan proses untuk anda keluar masuk premis perniagaan.

*Jadi, pastikan anda sentiasa patuh kepada SOP yang telah ditetapkan ya. Bukan susah pun nak ‘check-in’!

Sumber: Wan Aizat

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×