40 Minggu

Bayaran Murah Tapi Layanan Setaraf Hospital Swasta, Wanita Ini Kongsi Cara Guna Skim FPP

“Skim FPP? Apa tu?”

Untuk pengetahuan anda, skim FPP merupakan kaedah dimana si ibu boleh bersalin dengan bayaran murah tetapi mendapat layanan setaraf hospital swasta. Wah! Siapa yang tidak mahu mendapat kemudahan sebegini dan juga boleh berjimat kan? Skim Pesakit Bayar Penuh ini adalah cara pesakit boleh mendapatkan rawatan daripada pakar perubatan pilihan sendiri dan juga beberapa kemudahan lain bergantung kepada fasiliti hospital. Memang tak rugi untuk rebut peluang menarik seperti apa yang perkongsian si ibu ini.

MUDAHNYA SKIM FPP

Alhamdulillah settle register skim FPP (FULL PAYMENT PATIENT) dekat HSA harini. Tq kat sahabat yang share posting pasal ni aritu.

Kos bersalin yang lebih murah dari hospital swasta tetapi kita boleh dapat kelebihan yang hampir sama dengan swasta. Memang okey sangat. Iyer lar…macam LD ni company tak sponsor bersalin. Jadi, nak spent duit tu kene buat kira-kira supaya tak membazir & dalam masa yang sama nak jugak rasa selesa bersalin baby last ni kan…(iyer ker last). Okey ni LD share sikit kat kawan-kawan ape kelebihan bila sign up kaedah FPP ni.

KELEBIHAN FPP (FULL PAYMENT PATIENT )

1. Dapat perkhidmatan Doktor pakar dan boleh pilih Doktor. So far LD pilih HSA sebab sini jer ada doc perempuan. HSI takat ni semua lelaki untuk khidmat FPP. Bila dah pilih doc, means doc tu jer yang boleh sentuh/check kita dari first sampai bersalin.

2. Laluan giliran khas untuk appointment dengan doc pakar. Boleh pilih tarikh/hari ikut convenience kita. Yang penting tak yah beratur, set jer masa & tarikh dengan doc.

3. Nikmati wad eksekutif @ kelas pertama (ikut pilihan sendiri). Tapi dekat HSA takda wad eksekutif, the best wad kelas pertama jer. Pada LD, dah memadai wad first class. Yang eksekutif tu just ade extra ruang menunggu khas yang selesa untuk family.

4. Dah nama first class, makan pon mesti sedap dari biasa, I loikkeee!

5. Baby lahir takde cas extra bilik ker ape. Free jer. If ada komplikasi, Baby akan dirawat di bawah servis/caj biasa.

Urmmm rasa ni je kot yang LD rasa info penting pasal FPP ni. Nanti dah bersalin & lalui proses tu sendiri, inshaallah LD Share lg dengan korang. Tak pon if ada soalan tanye jer kt sini, kot LD leh jawab. Lately sel-sel otak kurang berhubung almaklum mak buyunggg dah makin sarat.

KELEBIHAN MEMILIH SKIM FPP

  • Pesakit boleh memilih Pegawai Perubatan Pakar untuk merawatnya;
  • Kemudahan giliran untuk mendapat rawatan
  • Pesakit Dalam boleh menikmati beberapa kemudahan di wad kelas satu atau yang setaraf; dan
  • Semua kemudahan yang akan diberi adalah bergantung kepada sumber, bidang kepakaran dan fasiliti sedia

ANTARA HOSPITAL YANG MENAWARKAN FPP

Sumber : www.myfpp.com.my,  Nurul Diana  

Yang Popular

To Top