Famili

Cara Tebus Baucar Buku RM100, Guna Aplikasi DELIMa KPM Ini

12
SHARES
BAUCAR BUKU

Bermula jam 2 petang, murid yang layak boleh menebus baucar buku RM100 melalui aplikasi DELIMa Kementerian Pendidikan (KPM).

Pelajar dikehendaki mendaftar masuk (log masuk) aplikasi DELIMa dengan menggunakan kad pengenalan diri dan kata laluan masing-masing.

Baca juga: Seramai 85,706 Calon SPM 2023 Gagal Subjek Matematik, Apa Puncanya?

BAUCAR BUKU RM100, INI CARA TEBUS

BAUCAR BUKUSeterusnya, apabila sudah berjaya log masuk, anda perlu mendaftar akaun di Kota Buku Digital dan kredit akan dipapar di akaun masing-masing.

“Murid atau pelajar boleh memilih judul yang disukai daripada kepelbagaian judul yang ada terutama daripada Judul Cadangan MADANI.

“Setelah selesai memilih, pelajar dikehendaki daftar keluar (check- out) dan memilih pilihan bayaran kredit e-kedai (e-store credit),” jelasnya.

Buku yang dibeli secara atas talian itu akan terus dihantar ke alamat yang didaftarakan. Perdana Menteri sebelum ini mengumumkan  pemberian baucar buku RM50 kepada murid Tahun Empat hingga Tahun Enam dan RM100 kepada murid sekolah menengah, penuntut IPT dan pelajar di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM).

Objektif pemberian baucar ini adalah untuk melahirkan generasi berilmu, pewaris masa hadapan Malaysia MADANI. Semoga bermanfaat!

Baca juga: 11,713 Calon Dapat Semua A Keputusan SPM 2023, Lebih Baik Dari 2022

Sumber: BH Online

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×