Percutian

7 Lokasi ‘Panas’ Nasi Kandar Di Pulau Pinang Yang Anda Kena Try!

196
SHARES

Bila sebut sahaja nasi kandar mesti kita sudah sinonim dengan negeri Pulau Pinang. Bukan itu sahaja, apabila bercakap mengenai nasi kandar kita sudah terbayang akan keenakan kari dan masakan rempah ratus yang dapat memikat selera sesiapa sahaja. Buat anda yang berada di negeri Pulau Pinang atau yang bakal berkunjung ke sana, inilah 7 senarai lokasi nasi kandar yang paling top anda kena pergi. Rugi kalau tak cuba!

1. Deen Maju

Terletak di Jalan Gurdwara, nasi kandar Deen Maju ini sudah menjadi buah mulut orang ramai. Bagi anda yang berada di Pulau Pinang atau di luar kawasan yang tidak pernah cuba nasi kandar di sini, pastikan datang awal sebab orang dah mula beratur panjang sebelum kedai buka lagi!

2. Nasi Kandar Imigresen

Nasi Kandar Imigresen yang tertelak di Jalan Pasar ini juga turut menjadi pilihan utama bagi warga pulau mutiara ini. Tertelak di Lorong Pasar, jangan lupa untuk campurkan kuah lauk untuk rasa yang lebih kaw!

3. Nasi Beratur

Nasi Kandar Beratur yang terletak di Jalan Masjid Kapitan Keling juga pernah viral suatu ketika dahulu kerana betapa panjangnya orang beratur semata-mata untuk merasai keenakan nasi kandar. Pastikan datang awal supaya lebih cepat boleh menjamu selera.

4. Nasi Kandar Hameediyah

Sudah lama bertapak di Pulau Pinang sebagai salah satu nasi kandar paling lama beroperasi, Nasi Kandar Hameediyah di Lebuh Campbell ini pastinya menjadi tumpuan para pelancong dalam dan luar negara.

5. Nasi Kandar Mohamed Rafee

Mungkin tidak ramai yang mengetahui tetapi Nasi Kandar Mohamed Raffee di Pulau Tikus ini sering menjadi ‘kegilaan’ orang ramai untuk makanan ‘supper’. Kalau datang pukul 10 malam ke atas memang akan full house.

6. Line Clear

Menjadi antara yang popular bukan sahaja di Pulau Pinang, malah menjadi perhatian buat anda yang berada di luar Pulau Pinang juga. Nasi Kandar Line Clear di Jalan Penang ini juga pernah berada di tangga ke-9 Best Food Street in The World tau!

7. Nasi Kandar Kampung Melayu

Jangan lupa juga untuk singgah ke Nasi Kandar Kampung Melayu untuk merasai keenakan nasi kandar yang asli! Katanya memang mengamalkan resipi turun temurun dari Sri Lanka.

*Terliur dah tengok!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×