Sihat

Bersin, Sakit Kepala & Hilang Deria, Rupa-Rupanya Alami Masalah Resdung Kritikal Sehingga Dibedah!

111
SHARES

“Setiap pagi mesti aku bersin sampai naik sakit kepala. Teruk ke resdung aku ni?”

Masalah resdung atau sinus merupakan antara masalah kesihatan yang akan dialami oleh kebanyakan orang. Berbeza bagi setiap individu dimana masalah sinus sensitivity bergantung kepada tahap alergik badan seseorang terhadap beberapa benda seperti habuk. Buat anda yang mempunyai masalah resdung, mesti anda akan selalu bersin atau berasa gatal hidung terutamanya pada waktu pagi bukan?

Berdasarkan perkongsian dari wanita ini, beliau berhadapan dengan masalah bersin yang kerap pada waktu pagi, sakit kepala sehinggalah hilang deria rasa dan bau. Hal ini kerana, beliau mengalami masalah resdung atau sinus yang kritikal iaitu Functional Endoscopic Sinus Surgery sehingga perlu dibedah!

PENGALAMAN JALANI PEMBEDAHAN RESDUNG

Thanks for the doa everyone… Sorry tak dapat nak reply semua. Untuk yang bertanya, sis selamat menjalani minor operation (Functional endoscopic sinus surgery); ataupun bahasa yang senang nak faham is pembedahan resdung.

DAH HILANG DERIA BAU & RASA, SELALU BERSIN PAGI-PAGI

Masalah sis ni dah lama,bertahun-tahun,bukan tak p berubat tapi dah tak larat nak p berubat merata dah. So 3 months back, jadi makin teruk, bila sis hilang deria BAU & RASA. Lepas buat ct scan memang belah kiri muka sis dah blocked habis.

5/7/2019- Ni gambaq lepas doc cuci.

Pada sapa-sapa yang duk selalu bersin pagi-pagi, pening-pening kepala, duk slalu berhingus tu bawak-bawak la p check na sebab kuman sinusitis ni boleh merebak ke mata dan otak.

Ok dah habis beletiaq…Doakan sis cepat sembuh na. Thanks untuk suami, mak, abg & adik yang tak jemu melawat & tolong urus anak-anak.

Sumber : Nur Amalina Abd Rahim

Most Popular

To Top