Hospital

Pengalaman Bersalin di UMRA, Shah Alam (Seksyen 13)

11.8K
reads
Pengalaman bersalin di UMRA

Jenis Hospital: Swasta

Alamat: 
Pusat Perubatan dan Bersalin UMRA
No. 14-18, Jalan Bola Tampar 13/14
Seksyen 13, 40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Nombor telefon:
+603-5518 4319
+603-5511 4319 (Fax)

Laman web: umra.com.my

Email : umra@umra.com.my

Lokasi :

[flexiblemap address=”Hospital UMRA” title=”Hospital UMRA, Shah Alam”]

[infobox title=’Tentang Hospital UMRA’]

Screen-Shot-2013-08-14-at-1.17.23-PM

UMRA Medical Services Sdn Bhd telah dibuka kepada orang ramai pada Januari 2006. UMRA telah ditubuhkan selaras dengan inisiatif kerajaan untuk menyediakan perkhidmatan perubatan yang mampu dimiliki oleh masyarakat.

Di UMRA, kami komited untuk menjaga anda. Kami mempunyai kumpulan yang berpengalaman, perunding perubatan dan pakar bedah yang bekerja dengan pasukan jururawat terlatih dan berdedikasi. Selain itu kami juga mempunyai juru x-ray, juruteknologi makmal dan ahli farmasi yang berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada semasa anda di dalam proses pemulihan. Komitmen kami untuk menyediakan penjagaan berkualiti dan perkhidmatan yang baik dapat dilihat dalam segala yang kami lakukan.

Kami menyampaikan perkhidmatan bermula dari pendaftaran dan proses kemasukan sehingga pesakit tamat mendapat rawatan di hospital kami. Ditambah pula dengan staff kami yang dedikasi, setia, bermotivasi dan cekap, UMRA akan sentiasa berada di sisi anda sesuai dengan cogan kata kami “because we care“.

Kami berdedikasi untuk meningkatkan kesihatan masyarakat di Lembah Klang malah kami mencapai impian ini melalui kerjasama dengan komuniti lain untuk menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti yang bersepadu, mudah, murah dan sesuai dengan keperluan masyarakat. Kami menghargai dan mengiktiraf sumbangan setiap warga yang memupuk budaya inovasi dan pembelajaran sepanjang hayat. Kami menyediakan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan-pelanggan kami dengan cara yang tepat pada masanya dan mematuhi kod etika profesional dan bersesuaian dengan amalan yang sedia ada untuk menjalinkan hubungan yang lebih kukuh dengan pelanggan.

[/infobox]

1. Kos / Harga Bilik

umra

 

*Bayaran berasingan dikenakan ke atas pembedahan kecemasan

 

2. Harga / Kos Bersalin

Bayaran kos bersalin bergantung kepada jenis bilik yang dipilih. Anda boleh rujuk pada harga bilik seperti di atas.

Prosedur pilihan :

  • Epidural : RM 750.00
  • Forceps delivery : RM 220.00
  • Vacuum delivery : RM 280.00
  • Antenatal detailed anomaly scan & 3D/4D scan – RM 180.00
  • Antenatal detailed anomaly scan – RM 150.00
  • Circumcision (Baby boy) – RM 600.00
  • Circumcision (Baby girl) – RM 50.00

3. Pakej Bersalin

Pakej 2 hari 1 malam termasuk :

  • Normal delivery procedures (Bersalin secara normal) atau Elective LSCS Procedures (Pembedahan efektif)
  • Ward rounds (Pemeriksaan doktor dalam wad)
  • Pakar kanak-kanak termasuk pemeriksaan darah bayi
  • Suntikan BCG, Vit K, Hepatitis B – Dos pertama sahaja
  • Nursery charges
  • Routine discharge medication (ubat selepas bersalin)
* Pembayaran bagi pakej bersalin ini berbeza mengikut kategori bilik wad yang dipilih.

Pamphlet dan Brochure

Pengalaman bersalin di UMRA

Pengalaman bersalin di UMRA

4. Bilangan Katil

Tiada info

 

5. Kemudahan, Servis dan Fasiliti

  • Wad kanak-kanak
  • Bilik konsultan
  • Kemudahan yang canggih
  • Nurseri
  • Bilik pembedahan
  • Bilik solat
  • Wad pesakit

 

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynecology

  • Dr. Patricia
  • Dr. Mohammed Niraj bin Mohammed Feizal
  • Dr. Ummul Wahiy binti Abdul Hakim
  • Dr. Mohamed Rafi bin Mohammed Feizal

 

7. Pengalaman Bersalin Di UMRA

Kami kumpulkan beberapa pengalaman yang dikongsikan oleh beberapa orang blogger

 

Pengalaman Bersalin Di UMRA, Tahun 2015

1. Blogger Puan Nadirah Ismail berkongsi pengalaman dan review beliau di Hospital UMRA

Pengalaman bersalin di UMRA

Teruskan bacaan anda di link ini..

 

Pengalaman Bersalin Di UMRA, Tahun 2014

2. Ini pula pengalaman Puteri Ayu. Entry yag agak panjang tetapi berbaloi untuk di baca

Pengalaman bersalin di UMRA

Bersambung di link ini..

Sambungan bahagian kedua

Pengalaman bersalin di UMRA

Teruskan bacaan anda di link ini..

 

Pengalaman Scan 3D/4D Di UMRA, Tahun 2015

3. Ingin cuba 3D/4D scan di UMRA? Baca perkongsian dari Misspenaunggu ini

Untuk scan 3D/4D scan ni seeloknya dibuat semasa usia 6 bulan untuk melihat gender bayi dengan lebih jelas dan struktur muka dan anggota bayi. Tapi saya main redah ja buat masa kandungan berusia 38 minggu nak ke 39 minggu. HAHA! Dah hujung-hujung baru sibuk nak buat scan ni. Nasib baik rezeki tu ada, dapatlah tengok rupa baby dan gender baby dengan jelas masa scan sebab air ketuban masih cukup lagi. Sonographer tu nama dia Ms Jezzlyn. Dia beritahu kalau tak nampak, dia akan charge 2D scan sahaja di mana still dapat CD dan Gambar Scan. Oklah kan… atleast ada juga kenangan untuk anak ummi ni nanti.

Untuk buat 3D/4D scan ni, kena set appointment through website: bayi-ibu.com Dari website tu, boleh pilih lokasi klinik/hospital berhampiran dengan rumah dan tarikh dan juga masa pun flexible untuk kita pilih ikut kelapangan kita. Simple ja untuk register, nanti confirmation akan dihantar melalui email kita. Kami set appointment pada hari Ahad pukul 9:30 pagi. Lokasi pula kami pilih Hospital Umra, Seksyen 13.
Teruskan bacaan anda di sini..

 

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di UMRA Shah Alam? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin di UMRA di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

[rwp-review id=”0″]

[rwp-table id=”0″]

[rwp-table id=”1″]

Yang Popular

To Top