Inspirasi

‘Insyallah Mujarab’- Mizz Nina Kongsi Surah Yang Diberikan Oleh Guru Untuk Elak Sedih & Stress

111
SHARES

Sebagai manusia, normal jika kita kadang-kadang mempunyai rasa sedih dan stress pada suatu masa. Tapi ingat jangan biarkan rasa itu menguasai diri terlalu lama kerana akan mendatangkan pelbagai kesan buruk kepada fizikal mahupun mental. Walaupun ia mendatangkan aura yang negatif pada ketika itu tetapi percayalah ia akan memberikan aura positif yang luar biasa pada masa akan datang. Haaa, jadi cepat bangun daripada rasa sedih dan stress tu okey!

Baca juga: Patut Tak Sorok Rasa ‘Stress’ Dari Anak? Ini Jawapannya!

LUAHAN MIZZ NINA

Alhamdulilah dan جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا atas segala doa dan kata-kata semangat, hikmah dan sokongan, semoga Allah membalas dan memberkati anda semua dengan lebih khayr, kasih sayang, rahmat, barakah, perlindungan dan kejayaan dunia dan akhirah Aameen

Seperti yang dikatakan oleh salah seorang guru saya baru-baru ini, kita perlu bertawakkul dan beriman kepada Allah dalam setiap perkara yang berlaku dalam hidup. Dia tahu apa yang terbaik dan akan memberikan yang terbaik kepada anda, kita hanya perlu terus melakukan yang terbaik dan tidak tenggelam dalam kesedihan dan kesedihan masa lalu atau takut akan masa depan yang membawa kita kepada tidak aktif atau tidak produktif.

Itu antara ketakutan terbesar saya. Tidak menggunakan masa yang Allah berikan kepada saya untuk kebaikan dan tersesat dalam emosi negatif.

DOA INI SANGAT MUJARAB UNTUK SESIAPA YANG MEMERLUKAN SEKARANG

Kelegaan dari Kesedihan dan Kesusahan:

اَللّٰهُمَّ إِنِّىْ أَعُوْذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَالْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَالْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَضَلَعِ الدَّيْنِ وَغَلَبَةِ الرِّجَالِ.

[Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kegelisahan dan kesedihan, dari kelemahan dan kemalasan, dari pengecut dan bakhil, dari dibebani hutang dan dari dikuasai oleh manusia.

[Sahih al-Bukhari: 6369]

Sumber: Instagram officialmizznina

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×