Dapur

Cara Mudah Untuk Bersihkan Dinding Dapur Yang Berminyak, Lepas Masak Pun Tak Berpeluh!

4.3K
SHARES

Anda suka memasak? Boleh dikatakan semua orang memasak setiap hari, terutama wanita. ?? Lepas memasak, mesti badan berpeluh bukan? Dinding dapur juga berminyak akibat asap masakan. Kena cuci dapur pula. Sebenarnya ada beberapa langkah untuk bersihkan dinding dapur yang berminyak.

LARUTKAN TEPUNG JAGUNG DENGAN CUKA HINGGA SEBATI

Untuk hilangkan kesan minyak pada dinding atau lantai dapur, bahan pertama boleh anda gunakan adalah larutan tepung jagung dan cuka. Campurkan kedua-dua bahan tersebut dan kacau hingga sebati. Kemudian, tambahkan air sedikit dan sapu pada tempat berminyak.

GOSOK MENGGUNAKAN SPAN

Langkah seterusnya adalah gosokkan span pada tempat berminyak. Gosok span secara berputar sehingga kesan minyak hilang.

CUCI DENGAN PENCUCI PINGGAN MANGKUK

Setelah kesan minyak hilang, bolehlah cuci dengan menggunakan pencuci pinggan mangkuk. Hanya perlu masukkan kain lap ke dalam besen berisi air yang telah dicampurkan dengan pencuci pinggan mangkuk. Gosokkan kain lap pada bahagian dapur.

AKHIR SEKALI, KERINGKAN!

Jika anda sudah mengikut langkah di atas, sekarang hanya perlu mengeringkannya sahaja. Gunakan kain lap yang kering dan gosok pada bahagian dapur yang dibersihkan tadi sehingga kering.

CARA ALTERNATIF! RUBINE SIROCCO KITCHEN HOOD BOLEH SELESAIKANNYA

Haaa, ini paling senang. Tak lama lagi Rubine Malaysia akan memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu Sirocco. Apa Sirocco ini? Ia adalah kitchen hood jenis terbaru. Lain daripada yang lain. Paling special tentang Sirocco adalah sedutan asap yang sangat power! ?

MENYEDUT ASAP DARIPADA MASAKAN DENGAN LEBIH CEPAT

Cuba tengok video ni. Dahsyat! Extraction inlet Sirocco direka di bahagian bawah supaya dapat sedut asap masakan. Paling penting, ia dekat dengan perkakas masak. Asap pun takkan dapat dekat dengan badan. Tak adalah anda berpeluh semasa memasak. ?

350 IN-LINE DESIGN, NAMPAK MACAM DAPUR MODEN

Reka bentuk yang moden dengan kedalaman hudnya disimpan pada 350mm. Panel kawalan hudnya seiring dengan kabinet dapur anda. Sirocco patut jadi sahabat anda di dapur kerana ia memenuhi ciri dapur moden. Dapur nampak lebih kemas dan cantik. Gorgeous sangat! ? ?

CIRI UTAMA YANG ADA PADA RUBINE SIROCCO MEMEBUATKAN ANDA INGIN MEMILIKINYA!

Salah satu ciri utama pada Sirocco, Ion Balancer.

Jom kita lihat ciri-ciri utama yang ada pada Sirocco ini. Sememangnya ia amat membantu anda di dapur sewaktu memasak. Ini ciri-cirinya:

  • X-BOOST: menambah kuasa untuk menyedut asap dengan lebih kuat, jumlah pengekstrakan akan meningkat 100m³/h.
  • EXCHANGE: menukar udara di dapur dengan udara sekitar, low speed extraction dimulakan selama 8 minit, setiap 8 jam sebanyak 9 kali.
  • ION BALANCER: hasilkan cas negatif untuk menarik zarah udara, menghilangkan bau dan membersihkan udara.
  • OIL-FREE WALL: kesan minyak di dinding dapur akan dikurangkan serta merta sewaktu memasak.

Makan bersama keluarga dengan lebih selesa.

Banyak ciri menarik pada Sirocco bukan? Selain mengelakkan dapur berminyak, ia mengelakkan anda berpeluh sewaktu memasak. Dapur juga lebih bersih dan tak berbau. Selesa untuk makan bersama keluarga tersayang di ruang dapur. ? ?

TAKUT KOTOR? RUBINE SIROCCO SANGAT MUDAH DIBERSIHKAN!

Mesti susah nak bersihkan Sirocco. Silap besar. Cuba tengok video di bawah. Anda pasti terkejut.

Rupanya senang gila bersihkan Sirocco. Motornya juga mudah dibuka dan dibersihkan. Tapi hati-hati sebab bilah kipasnya tajam! Mesti matikan suis dan tanggalkan plug dahulu. Tak pasal-pasal jari hilang nanti. ?

Apa boleh admin katakan, Sirocco memang pilihan yang tepat! Mesti ramai tak sabar nak order Sirocco kat Rubine Malaysia. Para isteri jangan lupa minta suami belikan Sirocco ini. ? Hihi. Ingin maklumat lebih lanjut tentang Sirocco, sila klik sini untuk lihat flyer ya.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×