Rakyat

Akibat Tertinggal Dalam Van, Kanak-Kanak Perempuan Autisme Meninggal Dunia

25
SHARES

Seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun ditemui meninggal dunia setelah ditinggalkan beberapa jam di dalam van di Taman Nusari Bayu 2, Bandar Sri Sendayan di sini, semalam.

Menurut Ketua Polis Daerah Seremban ACP Mohd Said Ibrahim berkata pihaknya menerima laporan polis mengenai kematian kanak-kanak autisme yang mempunyai masalah pembelajaran itu pada pukul 7.46 malam.

AKIBAT TERTINGGAL DALAM VAN, KANAK-KANAK PEREMPUAN AUTISME MENINGGAL DUNIA

Menerusi laporan BH Online, hasil siasatan mendapati mangsa sepatutnya dihantar ke Pusat Jagaan Harian di Taman Nusari Aman oleh pemandu van berumur 34 tahun. Bagaimanapun, lelaki tersebut telah pulang ke rumah tanpa menyedari mangsa masih berada di dalam van berkenaan.

“Pemandu van itu dipercayai tidak menyedari mangsa berada di dalam van dari pukul 2.30 petang hingga 5.30 petang di hadapan rumah lelaki berkenaan sebelum mangsa ditemukan tidak sedarkan diri,” jelasnya.

Pihak Hospital Tuanku Ja’afar, Seremban mengesahkan mangsa meninggal dunia dan bedah siasat akan dijalankan ke atas mangsa untuk mengenal pasti punca kematian. Mohamad Said berkata tangkapan dibuat ke atas pemandu berkenaan dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Sumber: BH Online

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×