Famili

Terlalu Sibuk Bekerja? Ini Cara Terbaik Untuk Anda ‘Memanjakan Diri’. Relaks…

62.7K
reads

Bila dah seharian bekerja, pagi pergi kerja, tambah pula kena balik sampai lewat malam sebab buat OT (over-time). Memang akan ada masa yang korang rasa nak cuti panjang untuk ‘memanjakan diri’. Mana taknya, setiap hari ulang buat benda yang sama sampai tak ada masa langsung untuk diri sendiri. Sedih betul. Sobs..

Admin nak kongsikan serba sedikit perkara yang anda boleh lakukan bila ada masa dihujung minggu. Masa untuk lebih relaks dan lupakan hal kerja untuk sementara waktu ya!

1. Terapi – Pergi Spa atau whole body massage. Lega…

Kerja-kerja juga, tapi jangan sampai stress dan mengabaikan kesihatan dan kecantikkan. Oleh itu, admin sarankan untuk anda pergi mendapatkan rawatan Spa ataupun whole body massage untuk lebih relaks.

Rawatan Spa memang sangat membantu sebab ianya mempunyai beberapa jenis rawatan yang boleh membuatkan anda lebih chill. Boleh memberikan tenaga, oksigen, menegangkan otot, menghaluskan kulit dan sebagainya. Hmmm best kan?

2. Bersenam di waktu pagi

Memang tak dapat dinafikan kalau hari-hari biasa memang kita tak ada masa untuk bersenam walaupun sekejap. Mana taknya, bangun pagi terus kena siap untuk pergi kerja.

Tapi kita kena tahu yang senaman diwaktu pagi ini sangat penting! Antara kelebihan bersenam adalah sistem tubuh badan anda akan menjadi semakin bagus, fikiran menjadi lebih tenang, boleh meningkatkan aktiviti mental dan sebagainya. Bagus bukan?

3. Belanja diri sendiri makan di tempat yang fancy. Yums!

Jika ada restoran atau cuisine yang anda dah lama teringin untuk pergi tapi belum berkesempatan, bolehlah pergi dan belanja diri sendiri makan sebagai ‘reward’ kerja keras selama ni. Jangan berkira dengan diri sendiri tau! Makan lah mahal sikit baru berbaloi. Asyik mamak je setiap hari. Hehehe

4. Beli 1 Gallon aiskrim, makan sambil tengok movie dekat rumah. Alone time gitu!

Ini juga salah satu perkara yang boleh membantu anda untuk lebih relaks. Kalau stress sangat dengan kerja dekat office yang tak pernah habis tu, anda boleh cuba cara ini!

Admin dah cuba, memang best! Simple je. Pergi supermarket beli ais-krim satu gallon, lepas tu balik rumah bukak movie kegemaran anda, tengok sambil makan aiskrim. Chill je rasa bila dapat buat macam ni..

5. Shopping! Ini baru betul terapi!

Pernah dengar tak orang kata ‘Shopping Is Therapy’? Ha, sebenarnya betul tau. Kalau tak percaya boleh cuba sendiri. Bila stress, penat, kerja banyak dan sebagainya. Anda boleh hilangkan semua itu hanya dengan membeli belah. Kepuasan bila dapat beli sesuatu dengan menggunakan duit hasil titik peluh sendiri memang lain macam tau!

Nak shopping tapi shopping mall selalu penuh? Alamak..

Memang pening bila nak shopping tapi mall asyik penuh sebab sekarang kan macam-macam sale ada. Black Friday, Year-End Sale, Christmas Sale dan macam-macam lagi. Memang barang murah, tapi kalau dah kena beratur panjang gila, fed-up jugaklah.

Kini dengan adanya Picksum, korang tak perlu pening-pening lagi! Eh? Apa itu Picksum?

Ha, Picksum adalah laman E-Commerce yang terbaru iaitu online shopping site, korang tak perlu bersusah payah pergi ke shopping mall untuk beli baju. Dari office atau rumah pun boleh shopping. Macam-macam jenis fesyen ada. Paling best tentang Picksum ini, semuanya local brand! Oh, kosmetik pun ada ya. Bestnya!

Bukan itu sahaja, Picksum juga satu-satunya platform e-dagang di Malaysia yang memberi peluang kepada peniaga tempatan untuk menjual produk mereka ke pasaran yang lebih luas. Oleh itu, usahawan muda dapat mempromosi dan mengembangkan jenama mereka di platform yang berbeza dari yang lain. Menarik kan?

Berminat untuk tengok semua koleksi yang ada di Picksum? Anda boleh layari laman web Picksum sendiri di link ini!

Happy shopping!

Yang Popular

To Top