Hospital

Pengalaman Bersalin di Putra Specialist Hospital Melaka

20
SHARES

putra specialist hospital

Jenis Hospital: Swasta

Alamat:

No. 169, Jalan Bendahara
75100  Melaka

Nombor telefon: 606 283 5888

Laman web: http://www.psh-group.com

Email: [email protected]

Lokasi :

[toggle title=”Tentang Putra Specialist Hospital, Melaka” state=”open”]

pengalaman-bersalin-di-putra-specialist-hospital-melaka-logo

Terletak di tengah-tengah Pusat Melaka, Hospital Pakar Putra merupakan hospital Melaka utama, sebuah pusat kecemerlangan dalam bidang perubatan khusus, dan pemimpin dunia dalam pelancongan perubatan. Putra menawarkan pesakitnya rawatan sehenti perubatan di Malaysia. Dari pemeriksaan sehingga pembedahan jantung, kami menyampaikan tiga perkara yang paling penting: berkualiti tinggi, penjagaan kesihatan yang berpatutan dan tanpa menunggu.

Putra Specialist Hospital Melaka Sdn. Bhd, bertempat di dalam sebuah bangunan 12-storery dengan 200 katil, mula beroperasi sebagai Hospital Selatan pada tahun 1995. Terletak di lokasi strategik di tengah-tengah Bandaraya Melaka Bersejarah, ia mempunyai akses mudah melalui jalan-jalan arteri utama yang menuju ke pusat bandar. Ia juga sangat menyenangkan di sebelah sekitar hotel-hotel mewah dan bajet serta jalan membeli-belah utama, Jalan Bunga Raya, “Oxford Street” Melaka. Hospital kami yang lain, Hospital Pakar Putra (Batu Pahat), sebuah hospital 88 katil yang terletak di Batu Pahat, arahan koridor selatan-barat Semenanjung Malaysia. Hospital Pakar Putra Kumpulan majoriti – dimiliki oleh Kerajaan Negeri Melaka, para pemegang saham minoriti iaitu Mediquest Sdn Bhd dan Apex Pharmacy Bhd.

[/toggle]

1. Kos / Harga Bilik

Suite Royal: RM1210.00
Suite VIP: RM370.00
Deluxe Single: RM210.00
Single katil: RM180.00
Dua katil: RM100.00
Tiga katil: RM80.00
Empat Katil: RM70.00
5/6 katil: RM65.00
Nursery (buaian): RM20.00

2. Harga / Kos Bersalin

  • Bersalin normal: Termasuk ibu dan bayi (RM1500.00 RM4000.00)
  • Bersalin pembedahan : Termasuk ibu dan bayi (RM4000.00 RM6000.00)

3. Pakej Bersalin

Tiada pakej.

4.Bilangan Katil

241

5. Servis, Kemudahan dan Fasiliti

Perkhidmatan Obstetrik & Ginekologi

Kelas Ante-Natal

Pemeriksaan Bulanan

Imbasan Ultrasound

Nurseri

Pemeriksaan Kesihatan

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynaecology

1. Datuk Dr. Mahinder Singh Marne
2. Datuk Dr. Khoo Kim Eng
3. Dr Tan Lee Nak
4. Dr. Amaranathan A/L Pathmanathan
5. Dr. Ishaireen Bt. Dalib
6. Dr. Kamsuraini Bt. Ibrahim

6. Pengalaman Bersalin Di Putra Specialist Hospital Melaka

Mungkin ramai ingin tahu pengalaman bersalin di Putra Specialist Hospital Melaka. Kami ada terjumpa beberapa blog dan komen daripada post berkaitan.

Di sini kami paparkan sebahagian daripadanya buat rujukan bakal ibu yang bercadang melahirkan bayi di sana.

Untuk komen selanjutnya, boleh ikuti topik berikut melalui pautan ini: https://www.facebook.com/Piicm.Malaysia/posts/472333806162815

Untuk perbandingan beberapa lagi hospital lain di Melaka termasuklah pengalaman bersalin di Putra Specialist Hospital Melaka, kami ingin membawa anda kepada sebuah forum yang agak panjang. Antara coretan sebahagian daripadanya adalah seperti di bawah:

pengalaman bersalin di putra specialist hospital melaka

Foto Kredit: mforum.cari.com.my

Ikuti perbincangan lebih banyak lagi dengan klik di sini.

Pengalaman Bersalin Di Putra Specialist Hospital Melaka, 2013

Seorang ibu, Puan Nazihah, ada membuat komen tentang pengalaman beliau bersalin di Putra Specialist Hospital Melaka pada tahun 2013.

Menurutnya, ada sedikit rasa tidak puas hati dek kerana beliau hampir tidak diberi peluang untuk menyusu badan sendiri. Seperkara lagi, adalah kerana cajnya yang agak mahal.

“My personal opinion, (plz jangan take this as ur preference k.. kena la try sendiri hehehe) kalau selagi Allah izinkan, sy & my family TAK AKAN JEJAK lagi ke PSH! (waahhh marah nampak? :b) I will tell u, my bad experiences with PSH (btw ini berlaku 3-4 tahun lps k)”

Namun, lebih elok jika anda baca sendiri di blog beliau melalui pautan ini sebelum membuat sebarang andaian: http://nazihahdf.blogspot.my/2013/05/psh-not-psy-lol-putra-sprecialist.html

Pengalaman Bersalin Di Putra Specialist Hospital Melaka, 2015

Sebuah lagi perkongsian yang ingin kami kongsikan adalah melalui blog Puan Eli yang selamat melahirkan puteranya pada tahun 2015 yang lalu di Putra Specialist Hospital Melaka.

Agak mencemaskan, beliau hampir disuruh melakukan pembedahan Caesarean akibat kurang meneran. Namun, akhirnya semua selamat melalui kelahiran normal.

Antara coretan daripada beliau adalah seperti berikut:

Nak tahu apa yang berlaku sepanjang bertarung nyawa di dalam wad bersalin? Lawati blog beliau melalui pautan ini: http://enigmalycanthrope.blogspot.my/2015/03/officially-babyfrizly-39-minggu-2-hari.html

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di Putra Specialist Hospital Melaka? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin anda di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

 

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×