Hospital

Pengalaman Bersalin di KPJ Ipoh Specialist Hospital, Perak

2.6K
reads

Jenis Hospital: Swasta

Alamat:

26 Jalan Raja Dihilir, 30350 Ipoh, Perak

Nombor telefon: 605 240 8777

Laman web: http://www.kpjipoh.com/

Lokasi :

Tentang KPJ Ipoh Specialist Hospital

 


pengalaman-bersalin-di-kpj-specialist-hospital-ipoh-logo

 

Hospital Pakar Ipoh (ISH) mempunyai reputasi sebagai penyedia penjagaan kesihatan yang berfokuskan pelanggan. Ish ahli Kumpulan KPJ Hospital, pada asalnya ditubuhkan oleh sekumpulan 16 pakar pada tahun 1981 dengan 100 katil. Pengambilalihan oleh Johor Corporation, yang sebelum ini dikenali sebagai Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Johor (PKENJ), yang diketuai ISC ke tahap yang lebih tinggi. ISC kini merupakan hospital penjagaan tertiari pelbagai disiplin yang menawarkan banyak perkhidmatan yang berbeza semua dalam satu lokasi. Hospital ini disenaraikan bersama-sama dengan yang lain hospital kakak, Hospital Pakar Johor, sebagai KPJ Healthcare Berhad di papan utama Bursa Saham Kuala Lumpur sejak November 1994.
Selain menyediakan pelbagai kemudahan moden dan kepakaran daripada pelbagai pakar, hospital yang mempunyai kakitangan yang mesra dan ramah yang berdedikasi untuk memberikan pelanggan-pelanggan kami perhatian dan kualiti penjagaan peribadi yang sepatutnya. Central komitmen ke arah penjagaan kesihatan yang berkualiti, ISH berusaha untuk menyediakan kecemerlangan dalam perkhidmatan dan masa depannya akan dibina di atas inovasi perubahan mesra, hari ini dan esok.

1. Kos / Harga Bilik

PREMIER WARD
Type of Room Rate Per Day (RM)
Executive Suite 1,338.00 view room
Single Deluxe 338.00 view room
Double Room (2 Bedded Air-con) 170.00
MATERNITY WARD
Type of Room Rate Per Day (RM)
Deluxe 250.00 view room
Single 150.00 view room
Ward (2 & 3 Bedded Air-con) 80.00 view room
Ward (8 Bedded Air-con) 55.00 view room
Ward (5 Bedded – Gynae Case) 55.00
KIDZ WARD
Type of Room Rate Per Day (RM)
Single Deluxe 250.00
Single 175.00 view room
Double Room (2 Bedded Air-con) 130.00
Ward (4 Bedded Air-con) 80.00
Nursery (nnj Case) 70.00
WARD 5
Type of Room Rate Per Day (RM)
Deluxe 250.00
Single 150.00 view room
Double Room (2 Bedded Air-con) 80.00
Ward (3 Bedded Air-con) 70.00
Ward (4 Bedded Air-con) 65.00
Ward (3 Bedded Non Air-con) 60.00
Ward (10 Bedded Non Air-con) 40.00
WARD 6
Type of Room Rate Per Day (RM)
Single 250.00
Double Room (2 Bedded Air-con) 130.00
Ward (3 Bedded Air-con) 90.00
Ward (8 Bedded Air-con) 70.00 view room
WARD 7A & 7B
Type of Room Rate Per Day (RM)
Single 250.00 view room
Double Room (2 Bedded Air-con) 130.00
Ward (4 Bedded Air-con) 90.00 view room
Isolation Room 175.00
ICU / HDU / CICU
Type of Room Rate Per Day (RM)
Isolation Room 250.00
High Dependency Unit 100.00
Icu / Ccu 220.00
Cicu 200.00

2. Harga / Kos Bersalin

  • Bersalin normal:kira-kira RM2500-RM4000
  • Bersalin pembedahan : kira-kira RM5000 – RM10000

3. Pakej Bersalin

pengalaman bersalin di KPJ ipoh

 

pengalaman bersalin di kpj ipoh

4.Bilangan Katil

260

 

5. Servis, Kemudahan dan Fasiliti

  • 24-hour Accident & Emergency Unit
  • 24-hour Ambulance Services
  • 3-D/ 4-D Ultrasound
  • Bone Densitometer
  • Cardiothoracic Intensive Care Unit (CICU)
  • Coronary Care Unit (CCU)
  • Diagnosis Imaging MRI/3D Mammogram Multi-slice CT Scan /X-ray
  • Diagnostic /Screening Centre
  • Day Care Services
  • Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL)
  • Femto LASIK
  • Hemodialysis Centre
  • High Dependency Unit (HDU)
  • Home Nursing Service
  • Intensity Modulated Radiation Theraphy (IMRT)
  • Intensive Care Unit (ICU)
  • Laboratory
  • Lithotripsy Services
  • Operation Theatre & Cardiac Operation Theatre
  • Oncology &Radiotheraphy Centre
  • Linear Accelerator
  • Picture Archiving and Communications System (PACS)
  • Pharmacy
  • Physiotherapy & Rehabilitatve Services
  • Private Delivery Rooms
  • Specialist Outpatient clinics
  • Treadmill Stress Test

Selain perkhidmatan di atas, terdapat perkhidmatan Online Doctor Appointment pada laman web mereka untuk memudahkan anda membuat temujanji mengikut kesesuaian anda.

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynaecology

Dr. Haji Ahmad Adlan bin Nuruddin

Dr. Lu Luan

Dr. Usha Devy Balaguru

Dr. Sharifah Halimah Jaafar

Dr. Zamzida Yusoff

Dr. Japaraj Robert Peter

 

7. Pengalaman Bersalin Di KPJ Ipoh Specialist Hospital Perak

Berikut kami kongsikan pengalaman ibu yang pernah bersalin di KPJ Ipoh Specialist Hospital, Perak.

Berbanding Hospital Pantai dan Pusat Perubatan Ar-Ridzuan, nampaknya hospital ini juga antara pilihan utama bagi ibu-ibu yang bakal melahirkan.

Seperti yang kita tahu, KPJ mempunyai nama yang baik dan setiap rangkaian mereka menepati kualiti dan piawaian yang bagus.

Pengalaman Bersalin Di KPJ Ipoh Specialist Hospital, Perak, 2012

Ini adalah pengalaman daripada Puan Rodiah yang kami jumpa melalui pencarian internet:

“pg gerak g KPJ Ipoh Specialist..

******nk cerita,pengasuh pn xcaye sy nk bersalin,ms anta Mikhail siap ckp “tggu kt luar hospital jer, dh sakit nk bersalin br msk..nnti die thn lame n paksa srh bersalin”huhuhu..aku angguk je la. Muka ni agaknye xde muka sakit kot..sbb mmg sakit sikit2 jer tp dh every 10 min.” 

“kali ni sy dok 1 mlm jer kt hospital, request balik awal. Dr Sharifah ok jer..Dl ms Mikhail 2 mlm rs boring..yg best ade jgak sbb KPJ hadiahkan caddle light dinner kt bilik plak tu sempena 1stchild..”

– Puan Rodiah Sobri

Seronok kan? Baca lebih lanjut di blog beliau melalui pautan ini: http://itsallboutpink.blogspot.my/2012/04/wan-airis-imani.html

Ini pautan forum online yang pernah dibincangkan tentang beberapa lagi hospital bersalin yang terkenal di Ipoh.

https://www.facebook.com/hospitalbersalin/posts/10152332695162786

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di KPJ Ipoh Specialist? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin anda di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

Yang Popular

To Top