Hospital

Pengalaman Bersalin di Gleneagles Ampang, Kuala Lumpur

2.8K
reads
Pengalaman bersalin di Gleneagles

Jenis Hospital: Swasta

Alamat: 
Hospital Gleneagles,
282-286 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

Nombor telefon:
03-4141 3000
03-4257 9233 (Fax)

Laman web: www.gleneagleskl.com.my

Email : inquiry@gleneagleskl.com.my

Lokasi :

[flexiblemap address=”Gleneagles Kuala Lumpur” title=”Gleneagles Kuala Lumpur”]

[infobox title=’Tentang Gleneagles Ampang, KL’]

gleneagles-new-logo

Gleneagles Kuala Lumpur ditubuhkan pada tahun 1996, terletak di tengah-tengah bandar di Embassy Row, Jalan Ampang. Selama bertahun-tahun, Gleneagles Kuala Lumpur telah menjadi pusat jagaan kesihatan swasta yang menjadi pilihan di negara ini. Bukan itu sahaja, ia amat digemari oleh penduduk  asing. Ia telah dirasmikan oleh bekas Perdana Menteri kita Tun Dr Mahathir Mohamed pada 16 Disember 1997.

Gleneagles Kuala Lumpur dimiliki oleh Pantai Irama Ventures Sdn Bhd dan Gleneagles (Malaysia) Sdn Bhd (anak syarikat Parkway Penjagaan Kesihatan Singapura). Dengan Khazanah Nasional sebagai pemegang saham baru, kedudukan Gleneagles Kuala Lumpur telah diperkukuhkan untuk menjadi pemimpin negara dan penjagaan kesihatan. Gleneagles akan berusaha untuk memberikan komitmen yang berdedikasi untuk sentiasa menyediakan tahap tertinggi pengalaman penjagaan kesihatan, berpegang teguh kepada tagline “In the Arms of One Who Cares”.

Lokasi Gleneagles ialah di 282 & 286 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur. Tidak lama lagi, ia akan mempunyai satu lagi blok perubatan 10-tingkat dengan sistem makmal bersepadu, service apartments, hotel dan tempat letak kereta sebanyak 2,000 lot.

 

[/infobox]

 

1. Kos / Harga Bilik

  • Presidential Suite:  RM 3,800.00
  • Executive Suite: RM 1,600.00
  • Deluxe Suite : RM 980.00
  • Junior Suite : RM 800.00
  • Executive Single : RM 330.00
  • Single Room : RM 230.00
  • Two-Bedded Room : RM 150.00
  • Four-Bedded Room : RM 95.00
  • ICU/CCU/NICU : RM 450.00
  • High Dependency Unit (HDU) : RM 298.00
  • Day Care : RM80.00
  • Nursery : RM60.00
  • Extra Bed : RM25.00
  • Sleeperette : RM5.00

 

* Setiap bilik dilengkapi dengan katil, meja sisi katil, almari, kerusi pelawat dan mempunyai bilik. Bilik dua katil mempunyai bilik mandi di dalamnya, dan empat katil bilik mempunyai dua bilik air yang dikongsi antara empat pesakit. Semua bilik kecuali empat katil bilik dilengkapi dengan telefon dan TV, lengkap dengan televisyen ASTRO satelit

* Permintaan bilik boleh dibuat bergantung kepada kesediaan bilik. Deposit diperlukan untuk setiap kemasukan dan jumlahnya tertakluk kepada jenis prosedur/rawatan yang diberikan kepada pesakit.

* Makanan adalah percuma

 

2. Harga / Kos Bersalin

  • Normal Delivery: RM3,000 – RM6,000.00 (Anggaran)
  • C-Section: RM6,000 (Anggaran)

*Kos di atas hanya anggaran. Kos mungkin bertambah bergantung kepada pilihan bilik, jenis rawatan dan juga komplikasi sewaktu bersalin.

Bil bersalin

Kami temui seorang pembaca di Facebook yang berkongsi bil bersalin di Hospital Gleneagles Ampang, secara normal bersekali dengan epidural.

Pengalaman bersalin di Gleneagles Ampang

3. Pakej Bersalin

Tiada pakej bersalin ditawarkan di Gleneagles. Kos bersalin boleh rujuk seperti di atas.

 

4. Bilangan Katil

311 buah katil

 

5. Kemudahan Servis dan Fasiliti

  • Bilik yang luas, selesa dan mesra pengguna
  • Nurseri (terletak bersebelahan dengan wad bersalin)
  • Breastfeed support team
  • Jururawat dan kakitangan yang berpengalaman

 

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynecology

  • Alex Mathews
  • Nik Hussin Nik Hassan
  • Jean Woo Lee See
  • Andy Low Kok Kwan
  • Tan Lay Seng
  • Teresa Chow
  • Wong Kok Kien
  • Abd Aziz Yahya
  • Jimmy Tang Sek Cheong
  • Michael Samy
  • Ravi Chandran
  • Chung Chow Cheang
  • Edmund Lai Sing Foo
  • Michael Foong Chee Hong
  • Suhaiza Salleh

*Temujanji boleh juga dilakukan secara online di laman web Gleneagles KL

 

7. Pengalaman Bersalin Di Gleneagles

Baca sedikit pengalaman dari blogger yang pernah mendapat rawatan di Gleneagles Kuala Lumpur

 

Pengalaman Bersalin di Gleneagles, Tahun 2012

1. Ikuti pengalaman blogger Ilinasir yang bersalin pada tahun 2012

glen1

teruskan bacaan anda di link ini..

 

Pengalaman Bersalin di Gleneagles, Tahun 2014

2. Ini pula perkongsian dari Puan Kunaz tentang postnatal beliau di Gleneagles KL

glen3

Ingin tahu lebih lanjut?  Sila klik di link ini.

Pengalaman Bersalin di Gleneagles, Tahun 2014

 
3. Blogger mommasuci pula berkongsi pengalaman beliau melakukan ujian Pap Smear di Gleneagles KL

Salam semua..
Here’s a story for those of you who are worried about pap smears. I just got my first last year, on April 2014. Sebenarnye before nak buat entry pasal pap smear ni, aku cam malas nak share psl bende ni sbb terlalu personal utk aku. Rase mcm biarlah aku simpan je dalam lubuk sanubariku ini. Ececeh drama sgt ni.
Tp sebab memikirkan masih ramai kat luar sane yang takde kesedaran nak buat pap smear ni, meh aku nak share nape pap smear ni amat penting bg korang sebagai wanita yang dah berkahwin dan pernah melahirkan anak.

Ingin tahu lebih lanjut? Teruskan bacaan di sini.

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di Gleneagles Kuala Lumpur? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin di Gleneagles anda di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

[rwp-review id=”0″]

[rwp-table id=”0″]

[rwp-table id=”1″]

Yang Popular

To Top