Famili

Masak-Masak Bersama Juara Pertama MasterChef Malaysia, Chef Dr Ezani. Pandainya Dia Masak!

45.2K
reads

Siapa tak kenal Chef cantik molek yang dikenali sebagai juara Masterchef Malaysia yang pertama iaitu Dr. Ezani, seorang doktor pergigian yang cantik dan pandai masak. Combo lagi tau.

Menurut Dr. Ezani, chef yang menjadi idola beliau untuk terus belajar dan improve kan lagi skill masakkan beliau adalah Chef Wan dan juga Jamie Oliver.

Pelbagai jenis menu marvelous yang telah disediakan oleh Chef Ezani ni. Daripada makanan yang bersup, berminyak dan sebagainya. Tapi beliau masih mengekalkan kebersihan periuk dan kuali yang digunakan.

Tapi kalau tengok semua video masakkan Chef Ezani ni memang terliur sangat. Rasa macam nak masak terus je! Skill chef ni memang power, bahan yang digunakan pun simple je tapi memang nampak sedap sangat.

Tapi.. walaupun masakan tu berminyak dan kesan degil susah nak hilang, beliau ada rahsia tersendiri untuk menanggalkan kesan degil tersebut. Apa agaknya kan? Jom tengok video ni dulu untuk mengetahui rahsia Chef Ezani lepas memasak.

Apa agaknya yang digunakan oleh Chef Ezani untuk membersihkan periuk lepas memasak ye..

Ohhhh, itu rupanya rahsia chef ni membersihkan kuali dan periuk menggunakan span Scotch-Brite supaya bersih dan tidak calar

Taraaa!

Dengan Scotch-Brite Non-Scratch Foam Scrub, anda hanya perlu menggunakan sabun atau air untuk pembersihan yang memuaskan. Juga membantu untuk membuang kesan degil. Sangat mudah bila guna produk ni!

Scotch-Brite Heavy Duty Scrub Sponge pula berkesan menanggalkan kesan kotoran 3x lebih cepat dan tahan 3x lebih lama dari produk yang lain. Oh ya, antara perkara hebat tentang span Scotch-Brite ni adalah ianya bagus untuk membersihkan alatan dapur seperti periuk tanah liat, periuk keluli tahan karat, kuali serta grill. Hebat kan?

Kalau korang nak gunakan span Scotch-Brite ni beberapa kali, boleh sanitize dalam dishwasher untuk kegunaan di masa akan datang. Span ni memang tahan lama, boleh ditukar sebulan sekali je. Hehe

Boleh digunakan untuk pelbagai jenis aktiviti pembersihan dalam rumah

Ramai yang tanya kenapa harga produk Scotch-Brite ni lebih tinggi daripada produk span yang lain. Ini kerana penggunaan satu buah sabut Scotch-Brite sama dengan tiga buah produk sabut yang lain. Span Scotch-Brite ni memang sangat tahan lama dan sesuai dengan harga.

Kalau korang perasan, ada sesetengah span Scotch-Brite ni berbentuk S. Ia bertujuan untuk memudahkan pembersihan hingga ke sudut. Banyak kelebihan yang korang boleh dapatkan bila menggunakan produk ni berbanding produk yang lain.

Korang semua boleh dapatkan produk Scotch-Brite ni di mana-mana pasaraya dan ada juga dijual online di website 11street! Memang berbaloi untuk dapatkan produk ni. Baru lah periuk dan kuali korang semua bersih dan tak mudah calar.

Oh ya, jangan lupa like Official Facebook Page Scotch-Brite di link ini – Scotch-Brite FB

Carian Yang Berkaitan:

  • Foto chef Yg cantik
  • masak masak bersama master chef malaysia
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yang Popular

To Top