Famili

Ini 5 Perkara Anda Tak Pernah Tahu Tentang ‘Struggle’ Anak Anda Hadapi Di Sekolah

2.2K
SHARES

Mungkin anda semua tak pernah tahu masalah cabaran yang dihadapi oleh anak-anak bila mereka berada di luar pandangan kita. Tapi sebenarnya mereka sangat pandai menyimpan perasaan mereka dan pendam semua masalah mereka bila mereka di sekolah.

Sebagai ibu-bapa, mesti kita akan rasa bimbang dengan perkembangan mereka, betul tak? Admin nak kongsikan antara masalah-masalah cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi oleh mereka bila di sekolah.

1. ANAK-ANAK ANDA RASA MEREKA BUKAN YANG TERBAIK DALAM KELAS

1

Ada juga anak-anak anda yang mungkin ada sifat yang mereka selalu fikir mereka bukan yang terbaik. Atau dikenali sebagai ‘over-achiever’. Sering compete dengan pelajar lain.

2. SERING MENGANTUK BILA BELAJAR

Anak-anak anda mungkin tidak cukup tidur pada waktu malam dan ia menyebabkan mereka akan rasa tidak bermaya dan mengantuk bila dalam kelas.

3. TAK CUKUP MAKAN SEMASA REHAT

Mungkin ibu-bapa pelik bila anak mereka balik dari sekolah seolah-olaholeh mereka masih belum mengambil makanan siang mereka tidak bersarapan pagi (lunch). Mereka akan minta makanan yang dimasak oleh ibu mereka selepas waktu persekolahan. Ini terjadi mungkin kerana mereka tidak cukup masa untuk makan di sekolah.

4. KURANG MENGIKUTI AKTIVITI KO-KURIKULUM DI SEKOLAH SEPERTI KANAK-KANAK LAIN

Anak-anak anda sebenarnya adalah sangat aktif dalam semua benda yang mereka buat. Termasuklah bersukan. Tapi cabaran yang mereka hadapi adalah kurang menyertai aktiviti yang dianjurkan di sekolah mereka seperti ko-kurikulum dan sebagainya. Mereka cepat rasa penat dan lesu.

JANGAN RISAU!

milooo

Kini anda boleh menyediakan sarapan pagi yang sihat bersama minuman malt berkhasiat MILO® UHT ke sekolah untuk memberikan tenaga dan nutrisi yang penting diperlukan untuk anak-anak anda.

MILO® mengandungi ACTIV-GO®, kombinasi unik PROTOMALT®, vitamin dan mineral yang boleh menolong dengan pembebasan energy efisien untuk anak-anak anda agar mereka kekal aktif sepanjang pagi.milo_200ml-fn-soccer-new-20161019-highres

Kini dengan MILO® UHT, anda boleh membantu anak-anak anda menghadapi cabaran yang dinyatakan di atas.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×