Famili

Ikuti Tips Kecantikan Ringkas & Gaya Hidup Ibu Vogue, Ramona Zamzam. Patutlah Cantik!

Fuh. Ramona Zamzam ni cun melecun weyh. Dengan sekali pandang je memang boleh terus jatuh cinta!  Malah, walaupun baru-baru ni dah bergelar ibu, kecantikan Ramona Zamzam sedikit pun tak pudar.

Nak tahu tips dan rahsia daripada empunya badan? Nah, baca di bawah:

Ini tips ringkas Ramona Zamzam, barulah bergelar ibu vogue!

1. Selalu salin sarung bantal

2. Make sure minum air secukupnya

3. Wajib cuci muka sebersih-bersihnya

4. Dapatkan tidur secukupnya

Bagaimana gaya hidup Ramona, bergelar artis dan juga ibu?

Sememangnya Ramona sangat sibuklah. Lagi-lagi bila dah bergelar seorang ibu. Tapi, gaya hidup Ramona sama je. Kalau jumpa peminat di luar masa tengah beli barang, Ramona okay je nak bergambar.

Macamana boleh tercetus idea untuk berkongsi tips di laman sosial?

Sebenarnya, ramai peminat yang bertanya mengenai tips kecantikan . Jadi, menerusi platform media sosial Ramona rasa lebih dekat dengan peminat. Apa yang Ramona kongsi juga adalah melalui pengalaman sendiri.

Mula-mula dulu Ramona hanya berkongsi di Instagram tapi ada limit untuk menulis. Jadi sekarang ni, di Instagram Ramona lebih suka berkongsi foto-foto, dah jadi macam album. Kalau di Facebook, ianya lebih memberi Ramona kebebasan untuk menulis panjang.

Content yang Ramona selalu share di laman sosial?

Ramona sememangnya orang yang banyak idea dan suka bercerita. Lepas tu sebab Ramona memang minat. Macamana Ramona cakap, macam tu lah Ramona sampaikan di laman sosial. Sebab tu, bila Ramona berkongsi tips skincare, tips make-up, travel atau apapun, orang akan rasa Ramona bercerita dengan mereka.

Selalunya Ramona tak plan apa yang nak ditulis, tapi ada idea datang dan Ramona akan cari masa untuk siapkan post tersebut.

Pesanan buat mereka yang mahu menjadi influencer?

Jika memang ada minat untuk berkongsi tips di laman sosial, jangan fikir nanti tiada siapa nak baca, upload je dan tengok kesannya macamana. Tak perlu tunggu famous pun untuk buat dan share tips tu. Kalau ia betul-betul bagus, mesti akan viral.

Nak lebih banyak tips dan juga sharing session daripada selebriti? Jom join Booth Lifestyle Gegaria Fest!

Ha, nak bagitahu ni. Di Booth Lifestyle nanti akan ada macam-macam aktiviti tau. Contohnya ada segmen pertandingan mewarna, perbincangan mengenai topik kesihatan daripada instructor popular, tips kecantikan dan fesyen, make up tutorial, career talk dan banyak lagi lah!

Yang paling best bila ada juga sesi beramah mesra dengan selebriti jemputan! Antara  selebriti yang akan memeriahkan Booth Lifestyle di Gegaria Fest nanti adalah Nabila Razali, Elfira Loy, Noh Salleh dan ramai lagi lah.

Oh, akan ada juga selebriti sosial media seperti Faizdickie, Vikar, Chazynash tau yang akan buat sharing session mengenai kerjaya mereka sebagai influencer.

Menarikkan? So, kat mana lokasi Gegaria Fest ni eh? Nah, sila blok kalendar korang.

Tarikh: 31 Mac 2018

Lokasi: Pusat Pameran & Konvensyen Matrade, Kuala Lumpur

Tarikh: 7 April 2018

Lokasi: Dataran Centrio Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan

Tarikh: 15 April 2018

Lokasi: Aman Jaya Mall, Sungai Petani

Ha, nanti kalau korang berkesempatan nak selfie dengan selebriti tu semua, korang jangan lupa letak #GoGegaria #GegariaFest #KitaOK #YOUCANDUIT.

Korang juga boleh Ikuti laman Facebook GoGegaria dan juga Instagram GoGegaria untuk maklumat lanjut ya!

Lifestyle booth would be the only place at #GegariaFest KL that you could get awesome tips, stories and meet and greet with your favourite celebrities! Lock your date this weekend and don't missed it! 👨‍⚕️👨‍🎤🏃‍♂️👧💃🤳#GoGegaria #KitaOK #YOUCANDUIT

Posted by GoGegaria on Wednesday, 28 March 2018

Yang Popular

To Top