Famili

Bapa Bakar Anak Hidup-Hidup Sebab Tak Siapkan Kerja Sekolah

8
SHARES

Seorang bapa di Pakistan bertindak kejam apabila membakar anak lelakinya hidup-hidup kerana tidak menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru.

Mangsa, Shaheer Khan, 12 tahun, mengalami kesan melecur dan dikejarkan ke hospital, namun disahkan meninggal dunia selepas dua hari menerima rawatan.

Baca juga: Akibat Didakwa Curi Rantai, Remaja 14 Tahun Diculik & Dibunuh

BAPA BAKAR ANAK HIDUP-HIDUP SEBAB TAK SIAPKAN KERJA SEKOLAH

Menerusi portal berita The Sun, bapanya yang dikenali sebagai Nazir telah menyimbah minyak tanah ke atas mangsa dan menyalakan mancis bertujuaan untuk menakutkan budak lelaki itu supaya menyiapkan kerja rumahnya.

Walaubagaimanapun, perbuatan tidak masuk akal itu bertukar tragedi apabila nyalaan api mula menyambar minyak pada badan Shaheer.

Ibu mangsa, Shazia, mendengar jeritan anak lelakinya itu dan dia bergegas masuk ke dalam bilik di mana kedua-dua ibu bapanya melemparkan selimut dan pakaian ke arah mangsa dalam usaha terdesak untuk memadamkan api. Namun, usaha mereka tidak mencukupi untuk menyelamatkannya.

Perbuatan suaminya itu dilaporkan kepada pihak polis dan keesokan harinya polis menahan Nazir sehingga perbicaraan mahkamah pada 24 September ini.

Pegawai polis tempatan, Salim Khan berkata, Nazir menjadi berang apabila Shaheer berkeras mahu keluar bermain layang-layang.

Dia mengarahkan anaknya menjawab beberapa siri soalan mengenai kerja sekolahnya, namun kanak-kanak itu memberi jawapan yang tidak memuaskan.

“Suspek memberitahu polis dia menyiram minyak tanah ke atas kanak-kanak itu dan menyalakan mancis dengan niat untuk menakut-nakutkan mangsa,” ujarnya.

Sumber: The Sun

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×