Nur

5 Ciri Khas Aplikasi Waktu Solat Malaysia Yang Memudahkan!

2
SHARES
waktu solat malaysia

Kalau anda nak tahu, aplikasi Waktu Solat Malaysia merupakan aplikasi mesra pengguna khusus buat Muslim. Buat para pengguna aplikasi ini, anda boleh mengakses menu Halaqah, Tanyalah Ustaz, Nur, Media, Al-Quran, Wuduk, Wirid, Zikir, Doa dan cara melaksanakan ibadah solat dengan sempurna.

Malah, kandungan aplikasi ini juga boleh dikongsi oleh aplikasi luar seperti WhatsApp dan Telegram. Canggih tu! Kini, bulan Ramadan sudah tiba dan anda kena kenali 5 ciri Waktu Solat Malaysia untuk membantu meningkatkan produktiviti harian sepanjang bulan mulia ini.

Baca juga: Lengkap Pelbagai Fungsi Canggih, Aplikasi Waktu Solat Malaysia Jadi Pilihan Utama Muslim!

5 CIRI KHAS APLIKASI WAKTU SOLAT MALAYSIA YANG MEMUDAHKAN!

Ramadan adalah masa untuk membina tabiat yang lebih baik dan mari kita mulakan dengan niat untuk mengutamakan solat dan memanfaatkan waktu solat. Bila sebut tentang solat, memang kena dengan nama aplikasi ini dimana anda akan mendapat notifikasi lengkap beserta azan apabila masuk waktu solat.

Selain itu, Ramadhan adalah bulan Al-Quran, jadi ambilah masa ini untuk membaca Al-Quran semampu kita. Oleh itu, anda juga boleh guna aplikasi ini yang mempunyai Al-Quran digital supaya mudah untuk dibaca tidak kira dimana sahaja anda berada.

Sudah pasti, koleksi doa-doa pilihan juga terkandung dalam aplikasi Waktu Solat Malaysia kerana doa orang yang berpuasa tidak ditolak. Berdoalah untuk diri sendiri, keluarga, sahabat dan ummat.

Aplikasi Waktu Solat Malaysia juga menyediakan kandungan berkaitan Ilmu dan Amalan. Tidak tahu di mana hendak mencari kelas atau menonton apa pada Ramadan ini? Ciri Waktu Solat Malaysia akan membantu anda, siap ada rancangan macam Halaqah & Tanyalah Ustaz.

Jadi, pastikan anda memuat turun di Google Play, Huawei AppGallery dan Apps Store juga maklumkan kepada keluarga dan rakan anda tentang Waktu Solat Malaysia juga!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×