Famili

4 Tips Yang Berguna Untuk Menarik Minat Si Cilik Untuk Mandi. Hehe Umpan Sikit..

23.9K
reads

Untuk si ibu yang ada anak kecil yang sangat liat bila disuruh mandi mungkin sebab air sejuk, mereka tak suka sabun yang digunakan sebab tahu-tahu jela anak kecil ni tak suka benda yang akan memedihkan mata mereka. Lagi-lagi kalau buih-buih tu termasuk mata masa tengah shampoo atau sabun badan.

Ini beberapa cara yang mudah untuk buatkan mereka lagi excited bila dipanggil untuk mandi. He he he.. Lepas ni memang mandi ni akan jadi one of their favorite thing to do. Wangi je anak-anak korang nanti.

1. Bubble Bath akan menggembirakan si cilik

Bagi anak korang main bubble dalam bath tub. Mungkin dengan cara ini mereka akan lebih gembira dan excited untuk mandi. Pastikan ibu-ibu dah set-up kan semua buih tu, jangan bagi anak korang buat sebab mungkin mereka akan gunakan sabun yang banyak. Excited sangat la namakan.. Tapi jangan sampai tak nak keluar bilik mandi sudah. Jenuh nak pujuk kang!

2. Mandi bersama siblings yang lain untuk buatkan si cilik lebih seronok!

Kadang-kadang sebab utama yang membuatkan anak anda tak nak mandi adalah sebab takde kawan. Biasalah, kanak-kanak ni memang suka buat sesuatu tapi berteman, betul tak? Haa.. Ibu-ibu kena keluarkan idea yang lebih membantu iaitu bagi mereka mandi dengan adik beradik yang lain. Supaya mereka lebih happy! Boleh main sama-sama..

3. Beri permainan yang sesuai supaya si cilik tak bosan masa tengah mandi

Selain daripada bubble bath, si cilik juga sukakan permainan yang boleh dimain masa mereka tengah mandi. Ada juga la entertainment lain selain buih-buih sabun tu kan. Macam-macam jenis mainan yang sesuai untuk mereka main.

Contohnya permainan yang lembut, ada bunyi-bunyi yang menarik perhatian mereka, permainan yang boleh buat mereka berfikir untuk menggerakkan minda si kecil semasa mandi contohnya huruf-huruf atau nombor.

4. Air hujan dalam bilik air. Feeling-feeling main hujan gitu. He he comel je kan?

Ini mungkin akan buatkan mereka lebih seronok bila nak mandi. Bagi mereka main dengan air shower tu. Si cilik ni kan suka bila kena air hujan, so kita buat shower tu macam air hujan. Confirm mereka lebih enjoy bila mandi. Hehe.. Jangan bagi mandi hujan betul-betul sudahlah ye..

Dengan Carrie Junior, si cilik anda akan lebih seronok bila di ajak mandi. Yipeee!

Carrie Junior adalah peralatan mandian si cilik yang dirumus khas dengan Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan.

Fruito E kaya dengan vitamin dan nurtients untuk membantu menjadikan kulit si cilik halus dan kekal lembap. Rangkaian Carrie Junior termasuklah Hair & Body Wash, Baby Bath, Baby Shampoo, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil diiktiraf HALAL. Bau pun sweet je tau.

Produk ini dipercayai oleh ibu bapa dan juga disukai oleh semua kanak-kanak. Dengan bau yang harum dah pilihan yang pelbagai. Kini anda tidak perlu pening lagi untuk pilih sabun mandi untuk si cilik anda kerana Carrie Junior sentiasa akan menemani si cilik di kamar mandi!

1 Comment

1 Comment

  1. ~

    June 5, 2017 at 8:39 pm

    mcam mna nak bgi org dewasa suka mndi ? hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yang Popular

To Top