Famili

[VIDEO]Dah Bersara Tapi Masih Mencari Rezeki, Ikuti Kisah Fadzil Yang Patut Dicontohi

1.3K
SHARES

Kalau kita lihat zaman sekarang ni, tak kira tua atau muda semuanya bertungkus lumus mencari rezeki demi kelangsungan hidup. Tak kira apa sahaja kerja, asalkan halal dan mendatangkan rezeki pasti akan dilakukan untuk terus memastikan kebajikan diri dan keluarga terjaga.

Di Malaysia, warga emas yang masih bekerja selepas bersara bukanlah suatu perkara yang baru kerana ramai antara mereka yang memilih untuk terus menyumbang kepada masyarakat, sekaligus menjana pendapatan tambahan.

Ikuti kisah Encik Fadzil, bekas pegawai pembelian dalam menjalani kehidupan sehariannya selepas bersara sebagai pemandu servis separuh masa.

“AYAH BAWA SATU TANGGUNGJAWAB YANG BESAR” – FADZIL

Menurut Fadzil, ayah adalah satu gelaran yang sangat besar maknanya dan ia datang dengan satu tanggungjawab yang berat. Baginya, untuk mencari rezeki demi menyara keluarga bukanlah suatu perkara yang mudah, malah pelbagai cabaran yang perlu ditempuhi.

Beliau bersyukur kerana masih dikurniakan umur yang panjang dan kesihatan untuk terus mencari rezeki sebagai pemandu servis walaupun sudah berusia dan bersara.

“Kegembiraan adalah satu rezeki yang Tuhan berikan, oleh itu, kita kena sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada tapi dalam masa yang sama berusaha untuk menjadi yang lebih baik”, tambahnya.

“DALAM KERETA, ANDA ADALAH “SOMEBODY”

Masih bersemangat untuk bekerja di usia emas, Fadzil sentiasa memulakan harinya sebagai pemandu servis dengan senyuman. Menurutnya, kalau kita senyum, pelanggan pun akan tetap senyum dan gembira untuk menggunakan perkhidmatannya.

Pekerjaanya yang memerlukannya untuk sentiasa berinteraksi dalam jarak dekat, membuatkan Fadzil perlu sentiasa menjaga kebersihan diri terutamanya di kawasan mulut dan gigi. Setiap kali selepas makan, Fadzil akan mencuci gigi palsunya agar sentiasa bersih, putih dan membuatkannya kekal yakin untuk berinteraksi dengan orang ramai.

Sebab itulah, beliau menjadikan Polident sebagai teman rapat dan sentiasa membawanya ke mana-mana sahaja!

KEKALKAN KEYAKINAN DAN SENYUMAN ANDA DENGAN POLIDENT. KISAH SEBENAR, SENYUMAN SEBENAR!

Setiap senyuman yang diukirkan, pasti ada kisah tersendiri disebaliknya. Mengambil kisah Fadzil, bagaimana sukar pun perjalanan hidup seseorang, sekiranya sentiasa bersyukur dan gembira dengan nikmat yang Tuhan berikan, pasti kehidupan akan lebih manis untuk dinikmati bersama yang tersayang.

Jadi, berikanlah yang terbaik buat yang tersayang dengan memberikan mereka perlindungan dan penjagaan gigi palsu dengan Pelekat Gigi Palsu Polident dan Pembersih Polident

Untuk pengetahuan anda, gigi palsu adalah 10 kali lebih lembut dari gigi semula jadi dan memerlukan pembersihan khas. Oleh itu, berus gigi yang normal adalah tidak digalakkan kerana ia boleh menyebabkan calar dan kerosakan pada gigi palsu, seterusnya mengakibatkan pengumpulan bakteria dan penumbuhan plak.

LEBIH YAKIN DAN SELESA DENGAN PELEKAT GIGI PALSU POLIDENT!

Masalah yang sering dihadapi apabila memakai gigi palsu adalah ketidakselesaan ketika menggigit makanan dan gigi palsu yang longgar apabila telah memakainya dalam tempoh yang lama. Tapi jangan risau, dengan Pelekat Gigi Palsu Polident, masalah anda mungkin dapat diselesaikan!

Pelekat Gigi Palsu Polident telah diformulasikan dengan ketahanan pelekat sehingga 12 jam dan memberikan *38% lebih kekuatan gigitan. Ia juga membantu mengelakkan cebisan makanan tersangkut diantara gigi palsu dan gusi, sekaligus memberikan keselesaan dan keyakinan untuk anda menjalani kehidupan seharian. 

 *berbanding tanpa pelekat selepas satu jam penggunaan

Kalau anda nak tahu, Pelekat Gigi Palsu Polident tersedia dalam dua perisa iaitu Pudina Segar Asli dan Tanpa Perisa. Cara nak menggunakannya pun mudah:

  1. Bersihkan dan keringkan gigi palsu anda
  2. Sapukan Pelekat Gigi Palsu Polident dengan jumlah yang bersesuaian dan tidak terlalu dekat dengan tepi gigi palsu
  3. Bilas mulut anda sebelum memakai gigi palsu
  4. Tekan gigi palsu ke tempatnya, tahan dengan kuat dan gigit selama beberapa saat untuk memastikan ia kukuh

^Sila rujuk kepada label produk sebelum penggunaan

PEMBERSIH POLIDENT, DIFORMULASIKAN UNTUK MEMBUNUH SEHINGGA 99.9% BAKTERIA!

Apabila selepas makan ataupun seharian memakai gigi palsu, kadang-kadang akan ada bau yang kurang menyenangkan. Haa..tak payah bimbang, dengan Pembersih Polident, ia dapat membersihkan gigi palsu tanpa mencalarkan permukaan pori, di samping dapat menghilangkan *kotoran dan plak yang sukar dibersihkan. Ia juga mampu **membunuh sehingga 99.9% bakteria penyebab mulut berbau, sekaligus menghalang pertumbuhan bakteria baru.

Yang lebih bagus, Pembersih Polident juga boleh ***membunuh 10 kali lebih banyak kuman berbahaya berbanding ubat gigi biasa untuk memastikan gigi palsu dan mulut kekal bersih dan segar setiap hari.

Pembersih Polident juga boleh didapati dalam dua variasi yang berbeza iaitu Pembersih Gigi Palsu 3-Minit Anti-Bakteria Polident dan Pemutih Gigi Palsu Polident.

Untuk menggunakannya pun sangat mudah, anda hanya perlu:

  1. Rendam gigi palsu di dalam air bersama satu tablet selama 3 hingga 5 minit
  2. Berus dengan berus gigi lembut menggunakan larutan Pembersih Polident yang sama
  3. Bilas di bawah air yang mengalir sebelum menyimpan / memakai gigi palsu
  4. Buang larutan Pembersih Polident yang telah digunakan

^Sila rujuk kepada label produk sebelum penggunaan

*Apabila digunakan seperti yang diarahkan
**Dalam ujian makmal
 ***Rendam dalam air sahaja, dalam ujian makmal

Ayuh jadikan Polident sebagai teman hidup anda, agar anda boleh bercakap, makan dan tersenyum dengan lebih yakin!

Apa tunggu lagi, jom dapatkan produk Polident di Shopee hari ini juga!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×